fbpx

Ženskam v času menstruacije prepovedan vstop v bazen?!

Lifestyle, Novice, Prva stran

Nesprejemljivo pravilo v fitnes klubu.

Da, prav ste prebrali naslov! V glavnem mestu Gruzije, Tbilisi, je telovadnica, ki ženskam, v času menstruacije prepoveduje uporabo bazena. Pravilo, ki je šokiralo mnoge, je popolnoma nesprejemljivo.

V Vake Swimming Pool and Fitness Clubu, ki se nahaja v Tbilisiju, je zapisano:

Drage dame, v času mesečnega perila, ne hodite v bazen!

Ta napis je v telovadnici že osem let, pred kratkim pa ga je ena izmed ogorčenih članic fotografirala in delila na družbenem omrežju Facebook. Telovadnico je obtožila diskriminacije žensk in jih vprašala, ali se sploh zavedajo, kako je to ponižujoče. Prav tako jo zanima, ali so zaradi tega pravila ženske upravičene do nižje mesečne članarine, glede na to, da šest dni v mesecu ne smejo uporabljati bazena.

menstruacija1_840_472
Vodstvo kluba je povedalo, da so se za to pravilo odločili zaradi možnega onesnaževanja bazena. Vsaka ženska z menstruacijo zna uporabljati tampon ali menstrualno skodelico in z njuno uporabo je izliv menstrualne tekočine skoraj nemogoč in zaradi tega je potencialna okužba bazena praktično minimalna. Spomnimo tudi, da je plavanje zelo učinkovit način za lajšanje menstrualnih krčev in drugih, z njo povezanih bolečin. Menstruacija nima nikakršne zveze z osebno higieno. Ženske z mesečnim perilom niso umazane oziroma nimajo nič več bakterij kot ostale ženske in moški.

menstruacija2_840_472
Ženske z mesečnim perilom bi morale biti še najmanjša skrb za vse, ki skrbijo za higieno bazenov, saj je raziskava pokazala, da povprečna oseba v bazen prinese 0,15 grama fekalnih snovi, testi pa dokazujejo, da so bazeni prepolni znoja, urina in kozmetičnih izdelkov. Upamo, da je to resnično osamljeni primer, saj bi bilo zelo zastrašujoče, da v 21. stoletju nekdo razmišlja, da je ženska z menstruacijo leglo klicev in bakterij.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam