fbpx

Zakaj srečni pari svoje ljubezni ne delijo na družbenih omrežjih?  

Odnosi

Živimo v zelo čudnem času. Času, kjer je status na družbenih omrežjih pomembnejši od tistega, kar se dogaja v resničnem svetu.

Zagotovo imamo vsi na družabnih omrežjih pare, ki morajo prav vsakomur pokazati, kako se imajo radi, kako so zaljubljeni in kako super noro se imajo … Sledi seveda naš izliv gorja na partnerja,

» Veš, kako noro lepo se imata« …«

in

»On jo kar tako preseneti z rožami«.

Malo za šalo in malo za res …

Kaj nam to v resnici pove o njih?

Živimo v zelo čudnem času. Času, kjer je status na družbenih omrežjih pomembnejši od tistega, kar se dogaja v resničnem svetu. V času, kjer so všečki merilo vrednosti, v času, kjer ocenjujemo druge oziroma njihovo življenje na podlagi fotografij in statusov, ki jih objavijo. Pogosto je ta ocena zgrešena, zgrešimo pri ocenjevanju posameznika in temelji ravno na takih stvareh. In tako tudi za tiste »tako zaljubljene« pare.

Torej ti pari, ki ste jim najbrž nehali slediti, saj bi sicer tvegali nastanek sladkorne bolezni, od vseh »pocukranih« citatov, ki si jih izmenjujejo in morajo na vsak način pokazati, kako zelo se imajo radi. Strokovnjaki pravijo, da tisti, zares srečni pari, ne objavijo vsake podrobnosti o svoji zvezi na omrežjih. To pa so razlogi.

Nimajo česa dokazovati

Strokovnjaki pravijo, da je potreba po delitvi vseh podrobnosti iz zasebnega življenja povezana s samozavestjo, seveda govorimo o pomanjkanju le-te. Z objavo »popolnih« fotografij, opremljenih z globokim verzom kakšnega svetovnega veleuma, kot tudi vsi pozitivni komentarji (med katerimi vemo, da jih veliko ni iskrenih), si taki pari gradijo in ohranjajo samozavest in tako ohranjajo status »popolnega« odnosa.

Če je oseba srečna in zadovoljna s partnerjem in odnosom, ne izgublja časa, da bi s tem seznanila cel svet. To seveda ne pomeni, da ne bo nikoli objavila skupne fotografije, ali pač, ne bo pa svoje družbene mreže obremenjevala z idiličnimi fotografijami, vsak dan.

Vedo, da težave lahko rešijo samo oni sami

Imate med prijatelji na Facebooku takšen par, ki ob vsakem prepiru s tem seznani vse na listi prijateljev? Včasih je status samo žalosten emotikon, ali pa kakšen žalosten citat, nekateri nam postrežejo s pesmijo »I am all out of love.« Nato se vsuje plaz vprašanj »čuvajev zlomljenih duš«, kateremu sledi javna izpoved, kako in zakaj sta se sporekla.

Javno pranje »umazanega perila« žal dokazuje nezrelost oseb. Zrele in odgovorne osebe ter tisti, dejansko srečni pari, težave rešujejo med štirimi stenami.

Sreča niso všečki

Veseli pari vedo, da je sreča, da so skupaj in za to ne potrebujejo gomile všečkov in komentarjev v stilu »Prekrasna sta«, »Najlepši par«, »Oh, kašna energija zre iz te fotke«.

Nimajo potrebe po tem, da bi se primerjali

Pravijo, da so srečnejši tisti, ki družabnih omrežij ne uporabljajo pogosto ter se tako ne primerjajo s prijatelji, znanci in tudi neznanci (priznajmo si, da je imamo vsi na seznamu prijateljev ljudi, ki jih morda še nismo nikoli srečali).

V tem sodobnem norem svetu veliko ljudi pozablja, da so resnična življenja, resnične zveze in prijateljstva, izkušnje in čustva, tista, ki so pomembna in ne stalno iskanje spletne priljubljenosti.

 

Foto: Giphy, Peace Quarters


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam