fbpx

Zakaj moški varajo in zapuščajo popolne žene?

Odnosi

Ko moški prevara popolno ženo: To so opcije, ki ji ostanejo!

Ona igra šah. Tako kot pri šahu tudi v življenju igra hitre in prave poteze. Nekako ji uspeva, da vsako jutro pripravi zajtrk, se naliči in uredi lase, najmlajšega odpelje v vrtec, starejšega pa v šolo. Dobro zasluži in v podjetju je cenjena. Trikrat tedensko obiskuje fitnes, spozna se na modo, umetnost in politiko.

Odlično kuha, čisti hišo, lika srajce. Je sproščena in drzna v postelji, razume, sprejema, ceni in se ne ukvarja z malenkostmi.

Mož idealne žene

Ob njej se počutim majhnega in nedoraslega. Nikoli nisem bil dovolj dober zanjo. Je pametna, jaz pa …

Boljše se počutim z ljubico, saj je nepopolna, poročena, zadovolji se s kratkimi zmenki, ne kliče me med koncem tedna. »Vse ženske so pokvarjene,« si rad ponavljam. Za pravega moškega je poligamija. Pravi moški bo šel v petek zvečer na pivo, nato pa bo počival. Če ugotovi, da sem imel afero, ali to pomeni, da ona ne spoštuje same sebe. In če znori ter me pusti, kaj sem potem jaz? Kdo sem?

Popolna žena – kdo je ona?

Zaveda se vseh svojih pomanjkljivosti. Včasih joka, ker ve, da ne more doseči vsega. Utrujena je od sumničenja in zavrnitve. Trudi se, da bo najboljša verzija same sebe in dobra žena. Uspe ji, da vsako jutri pripravi zajtrk, nato pa vse počne v skladu s seznamom, mehansko … tako da on ne bi ugotovil njenih pomanjkljivosti.

On, kot kaže, jih res ne vidi. Ko bo ugotovil, da ni kraljica, bo odšel, ker kralj potrebuje kraljico.

Kaj pa popolni ženi sploh na koncu preostane?

Prva opcija: Še naprej se bo pretvarjala, da ne ve, da ima mož ljubico, h kateri odhaja v prostem času in se tako oddaljuje od družine. To, kar ne ve, ne boli.

Druga opcija: Odšla bo! Zapustila ga bo in si poiskala boljšega moškega, ki jo bo imel rad in jo razumel.

Tretja opcija: Nehala se bo pretvarjati. Priznala mu bo svoje pomanjkljivosti in ga prisilila, da ji tudi on prizna svoje. To ne zagotavlja srečnega družinskega življenja, vendar daje možnost njima …

Izbir je veliko, bolečina pa je vedno enaka.

Foto: Istock, Shutterstock, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam