fbpx

Zakaj Louis Vuitton toži restavracijo s hitro prehrano?

Moda, Novice, Prva stran

Neverjetna modno-kulinarična tožba.

Ena od največjih prestižnih modnih hiš, Louis Vuitton, se je znašla v tožbi s korejsko restavracijo hitre prehrane. Francosko modno hišo je zmotilo to, da restavracija, ki je specializirana za pripravo pečenega piščanca uporablja ime in logotip, ki spominja na znamko Louis Vuitton.

Korejska restavracija se v resnici imenuje “Louis Vuitton Dak“, ki je izpeljanka iz korejske besede “tongdak” kar pomeni “piščanec”. Pri Louis Vuittonu pa so mnenja, da s tem imenom “škodijo ugledu imena in vrednosti prestižne znamke”. Francoska modna hiša je tožila restavracijo hitre prehrane na sodišču v Seulu, da bi prepovedala nadaljnjo uporabo imena kot tudi logotipa na prtičkih in prtih. Sodišče se je v korist modne hiše odločilo, da mora restavracija modni hiši plačati odškodnino v vrednosti 12, 500 ameriških dolarjev.

lvo

Dejstvo je, da se to ni zgodilo prvič, da je modna hiša tožila majhnega proizvajalca hrane. Chanel je prav tako, tožil trgovino čokolade zaradi čokoladice No5, ker so jo poimenovali po ikoničnem parfumu modne znamke.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam