fbpx

Več kot sto ustvarjalcev začenja priprave

#MBFWLJ

Znani so modni ustvarjalci na modnem spektaklu MBFWLJ.

 Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana 1200x900Več kot sto ustvarjalcev, modnih oblikovalcev, umetnikov ličenja, frizerjev, publicistov, modnih kritikov, fotografov in scenografov pod vodstvom programskega in umetniškega direktorja Saše Radoviča pripravlja štiridnevni modni spektakel, poln presežkov, novosti znamke Mercedes-Benz ter kopico kakovostnih vsebin za razvoj stroke. Dnevno sveže informacije so na voljo na družbenem omrežju Facebook.

 Na prazniku mode, dizajna in lepote se bo predstavilo več kot deset uveljavljenih znamk, med njimi: Akultura, Anja Dragan, Dajana Ljubičić, Dioralop, JSP, MadamDemode, MÊHLÊ, Nataša Hrupič, Peter Movrin in Petja Zorec. Oblikovalci  bodo na modni brvi v Cankarjevem domu predstavili kolekcijo pomlad / poletje 2016. Ustvarjalna ekipa programski okvir dopolnjuje s predavanji, ekskluzivno multimedijsko instalacijo, okroglo mizo z uveljavljenimi gosti iz sveta oblikovanja, umetnosti in mode ter s posebnim presenečenjem znamke Mercedes-Benz. Pričakovanja so enako visoka tudi med manekenkami, saj ustvarjalna ekipa napoveduje izbor modelov v začetku oktobra.

Sašo Radovič programski in umetniški direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana fotograf Matjaž Banič

Sašo Radovič programski in umetniški direktor MBFWLJ Foto: Matjaž Banič

Po zgledu iz svetovnih prestolnic mode, bo tudi na MBFWLJ podeljena nagrada Mercedes-Benz Fashion Award. Prestižno nagrado bo prejel/a ustvarjalec/ka, ki bo s svojim delom izkazal/a največjo mero izvirnosti, povezanosti ideje z izhodišči ter dosegel/la najvišjo uporabno vrednost. Izjemno strokovno priznanje vključuje tudi denarno nagrado v višini 1.000,00 evrov in priložnost na prihodnjem Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, kjer bo lahko izbiral/a med predstavitvijo svoje kolekcije na modni pisti, sodelovanju na modni inštalaciji ali razstavi aktualne kolekcije. Tokratno žirijo vodi Nataša Peršuh, izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, člani žirije so Elena Fajt, izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti, Sašo Radovič, programski in umetniški direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ter Metka Kejžar, predstavnica znamke Mercedes-Benz.
Svoje misli je dober mesec dni pred začetkom strnil tudi umetniški in kreativni direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana Sašo Radovič: »Vedno je lepo biti prvi. Še posebno, če gre za izvedbo prvega licenčnega formata mednarodnega dogodka v Sloveniji s takšnim ugledom in prepoznavnostjo. Izjemno me veseli odziv znamk, ki se nam pridružujejo in vnema, ki jo kažejo prav vsi člani ustvarjalne ekipe.«

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana bo med 29. in 31. oktobrom 2015 potekal v Cankarjevem domu.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam