fbpx

Vadbe, ki se jih morate izogibati, če želite shujšati

Fit, Lifestyle, Prva stran

Veliko se govori o vajah, ki nam pomagajo ob dietah.

Težko je izgubiti kilograme brez pravilne vadbe, zaradi česar je strokovnjak za fitnes, John Rowley razkril, katerim vajam se je treba izogibati, če želite shujšati. Za hujšanje mora biti telesna aktivnost visoko na seznamu pomembnosti, saj brez nje ni dolgotrajne izgube kilogramov.

Veliko se govori o vajah, ki nam pomagajo ob dietah, pomembno pa je tudi vedeti, katerih vadb se je treba izogibati.  John Rowley, ki je en izmed direktorjev organizacije International Sports Sciences Association, ki izobražuje fitnes in športne trenerje ter športne medicinske profesionalce.

Woman-Runner-547x420
Povedal je, da ena izmed spodaj naštetih vadb sama po sebi ni slaba in vsaka je dobra za hujšanje. Vendar, če ste osredotočeni za zgubljanje kilogramov, vam te ne bodo dale želenih rezultatov ali pa samo v kombinaciji z drugimi vadbami.

Joga
Vadba je odlična za pridobivanje moči in oblikovanje telesa, vendar je dodatno potrebna tudi vadba, ki spodbuja hitro presnovo in porabo kalorij. Zaradi tega jogo lahko kombinirate z vadbami, ki imajo visoko intenzivnost.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

CrossFit
Ljudje, ki niso v dobri fizični formi, bodo na začetku hujšanja težko zdržali ta zahtevni trening vadbe.

»To je zelo popularna vadba in jasno mi je, zakaj se ljudem zdi zabaven. Vendar način, s katerim se vadbe izvajajo, so lahko zelo nevarne za tiste, ki niso v top formi,«

je povedal John.

20-Effective-Crossfit-Workouts-18
Samostojen kardio trening
Kardio vaje so odlične za razkrajanje maščobnih oblog, vendar če jih ne kombinirate s treningom za moč, lahko pride do izgube mišic, kar pa slabo vpliva na presnovo. Rowley skupaj s kardio treningi priporoča vaje z utežmi, saj boste na ta načim stimulirali mišice, ki bodo izgorevale kalorije tudi takrat ko jeste ali počivate.

5078fae0afc1a755_woman-on-treadmill.xxxlarge

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam