fbpx

V kakšnem vrstnem redu moramo uporabljati make – up?

Lepota, Novice, slider

Triki za brezhiben make – up.

Ključ za brezhiben make – up je v pravilnem vrstnem redu uporabe določenih izdelkov. Če želite zmanjšati čas, ki ga zjutraj namenite ličenju, hkrati pa doseči popoln make – up, upoštevajte naslednje nasvete in uporabljate lepotne izdelke v tem vrstnem redu. S tem boste podaljšali tudi obstojnost make – upa.

Primer ali vlažilna krema.

To je prvi korak, da pripravimo kožo pred nanosom ličila. Izberite vlažilno kremo ali primer, nikoli pa ne uporabite obojega, saj za to res ni nobene potrebe. Če imate mastno kožo, uporabite primer, za normalno kožo pa vlažilno kremo. Nanesite na celoten obraz in vrat ter pustite nekaj minut, da se vpije.

Top5MakeupFeature

Senčilo za oči.

Sence, tuš in maskara so na vrsti naslednji in točno v takem vrstnem redu.  Če boste zamenjali vrstni red, boste težko popravili napake, ki se vam lahko zgodijo pri nanašanju.  Najprej nanesete senčilo, nato s tušem ali eyelinerjem definirate oči, nato pa uporabite maskaro. Če bi maskaro uporabili na začetku, bi lahko imeli na trepalnicah polno senčila za oči.

Puder in korektor.

Korektor se vedno uporablja po nanosu pudra. Najprej na obraz nanesite tanko plast pudra, nato pa na problematične dele obraza še korektor in ga dobro zabrišite.  Če imate zelo problematično kožo, po uporabi korektorja, ponovno nanesite tanek sloj pudra.

make-up-set

Bronzer in rdečilo za lica.

Bronzer se uporablja z namenom, da obrazu dodamo toplino Bronzer najprej nanesite na čelo, nos in predel pod lično kostjo ter po potrebi na čeljustno kost. Šele po uporabi bronzerja si na vrh lic nanesite rdečilo. Če bi bronzer uporabili za rdečilom, bi ga lahko v celoti izbrisali.

a94dd1e41c1b89874b7ef1374649acbe

Šminka ali lip glos.

Če ste se odločili za močno barvo, obvezno pred nanosom šminke uporabite črtalo za ustnice, da bo linija šminke natančna, šminka pa obstojnejša. Lip glos se nanese tudi po uporabi črtala, saj se v nasprotnem primeru zelo hitro razmaže.

Barvica ali gel za obrvi.

Kako močno obarvate svoje obrvi, naj bo to odvisno od preostalega make – upa. Če vam je všeč naraven videz, potem uporabite gel v naravnih odtenkih ali celo v prozorni različici.  Za bolj dramatične obrvi, pa jih zapolnite z barvico oz senčilom.  Glede na to, da so obrvi okvir obraza, naj bo to vedno zadnji korak v ličenju.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam