fbpx

V Italiji bodo odprli prvi prehranski zabaviščni park

Lifestyle, Novice, Prva stran

Pice, bagete, špageti … ljubitelji italijanske kuhinje pozor!

V italijanski Bologni se bo v septembru 2017 odprl prehranski tematski park, ki naj bi hkrati imel tako zabavno kot poučno vlogo. Park bosta vodila Oscar Farinetti, ustanovitelj FICO Eataly World in njegov sin Nicola Farinetti, predstavnik ameriškega trga. Cilj parka naj bi bila globoka kulinarična izkušnja, kakršno so znale pripraviti le italijanske none. Prostor, velik okoli 20 akrov, bo vključeval pašnike, vrtove, potke, 25 restavracij in 40 kulinaričnih delavnic. V projekt naj bi šlo kar 100 milijonov evrov.

park

park3

Projekt naj bi bil namenjen tudi dvigu turizma v Italiji, ki bi vzpodbudil ekonomsko rast države. Ustanovitelji projekta naj bi pričakovali med 6 in 10 milijonov turističnih obiskov letno. Kot se za tematski park spodobi, bo vključeval tudi hotel in konferenčne sobe. Ameriški mediji so prehranski park že označili za Disneyland prehrane, čakajo le še na Nutellino fontano. Slogan naj bi bil “od kmetije do žlice,” kar pa se lahko prav tako sprevrže v nehumano obliko človeškega zabavljaštva, saj bodo v parku razstavljene tudi različne vrste rejnih živali.

park4

Park naj bi bil dokončan sicer že leta 2015, vendar so otvoritev prestavili na prihodnjo jesen, v javnost pa so že dali virtualne makete, ki prikazujejo ogromne prostore ter nakupovalne površine, obdane z lesom in organskim pridihom.

740x-1

Kaj menite, ali bo to res prehranski raj ali korporacijska ideja, ki je šla predaleč? 

Vir fotografij: Harper’s Baazar

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam