fbpx

Triki za popolno ‘zlikane’ lase in brezhibno frizuro

Lepota

Do urejene pričeske in bleščečega slapa las v nekaj preprostih korakih, brez kolateralne škode, ki jo sicer povzročajo visoke temperature pri likanju!

Lasje izdajajo našo urejenost in signalizirajo privlačnost. Če želimo doseči tak videz pričeske, moramo najprej poskrbeti, da lasje lepo padejo ob glavi, so svilenega videza in mehki na otip ter obenem ukročeni.

Nekaj vrst pričesk, ki so postale del našega vsakdana, lahko uniči lase in jih poškoduje, zato so ti videti brez življenja, pusti in utrujeni; a na srečo obstajajo odlični načini, kako si ponovno zagotovimo negovan in zdrav videz las tudi, ko jih zravnamo.

Z naravno skodranimi lasmi ni kajpada nič narobe, lepo se podajo k dopustniškemu in bolj sproščenemu vzdušju, enako velja tudi za kitke in fige. Toda pridejo trenutki, ko si ponovno zaželimo enostavnega videza, elegantne in prefinjene pričeske, kakršno omogočajo samo povsem zravnani lasje.

Ne glede na to, ali imate naravno gladke lase ali nekoliko skodrane, ‘likanje’ z ravnalcem las je nujna pomoč pri ravnanju naglavnega okrasa, ki nam zagotovi lesk in svilnat videz. Tako bo vsak lasek na svojem mestu in videz pričeske bo brez napak.

Kako dosežete omenjeni brezhiben videz? Samo ravnalec ali likalnik las ne bo dovolj. Zato po pranju na lase nanesite hranljivo obnovitveno masko, ki bo lasem dala zdrav videz. Kot bistven korak nato sledi feniranje s sušilcem za lase.

Samo feniranje in ‘raztegovanje’ las s pomočjo okrogle ščetke namreč pričeski daje naravno ter obenem privlačno obliko. Vmesni korak feniranja omogoči, da las ni treba pretirano obdelovati z likalnikom, torej lase oblikujemo na bolj zdrav način, saj jih prekomerno ali prepogosto likanje poškoduje.

Kutikula las ali povrhnjica se na ta način zgladi in dobi ‘steklen’ videz, lasje pa šele tako med naravnim gibanjem dobijo tisti med ženskami zaželeni vrhunski sijaj, kot ga vidimo pri mladostnicah in mladih dekletih z dolgimi, zdravimi lasmi, kjer so ti videti kot bleščeč slap v gibanju.

View this post on Instagram

Golden hour✨

A post shared by Isaya Elais (@elaisaya) on

Če lase pogosto ravnate z vročim likalnikom las, je pomembno, da uporabljate specialne izdelke, ki so namenjeni prav termični zaščiti las pred visokimi temperaturami. Ti izdelki jih istočasno negujejo in varujejo. Če jih ne uporabljate, boste po pogostem likanju las kmalu opazile razcepljene konice, lasje pa se bodo lomili, zapletali in bodo slamnatega videza, ki si ga gotovo ne želite.

Še en dejavnik je pomemben in sicer toplota likanja, torej izbira stopinj na likalniku las. Če imate po naravi nekoliko tanjše in že sicer bolj ravne lase, ni treba uporabljati najvišje nastavitve temperature. Prav tako velja obrnjeno pravilo za debelejše in naravno bolj skodrane lase.

Preizkusite (seveda pazljivo, da las ne boste poškodovale), kaj vam najbolj ustreza. Likanje las je namreč relativno ‘agresivna’ oblika stiliranja pričeske. Če si ga želite vseeno občasno privoščiti in to brez skrbi, upoštevajte prej navedene nasvete in uživajte v seksi videzu te preproste, a obenem nadvse zapeljive ter vselej elegantne frizure.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam