fbpx

Tattoo kot večna brazgotina z dobro zgodbo

Lifestyle, Novice, slider

Če je bilo tetoviranje nekoč znak plemstva, je danes nekaj povsem običajnega.

Človeštvo si svoje telo okrašuje s permanentnimi zapisi, slikami in znaki že od vekomaj. Prve poslikave so našli že na mumijah, prav tako so vbadanje poznali v Antiki. Če je bilo tetoviranje nekoč znak plemstva, je danes nekaj povsem običajnega. Razlogi za tattoo pa se zelo razlikujejo; nakazujejo pripadnost, označujejo določena obdobja v našem življenju ali pa preprosto samo krasijo naše telo. Če so nekdaj bili tattooji stigma, nekaj skrivnostnega in temačnega, so danes v vseh oblikah in velikostih pravi modni trend.

tattoo floral

tattoo fashion

tattoo fashion2

Umetnica tetoviranja Urška Poček pravi:

“Trendi so v različnosti motivov in tehnik. V zadnjih letih pa je po eni strani opaziti porast velikih tattoojev in po drugi strani tetovaž, ki so kot štampiljke na zapestju.”

Urska Pocek2

Urska Pocek

Velika ljubiteljica tattoojev je tudi manekenka, modna novinarka in voditeljica Tjaša Kokalj Jerala, ki izmed vseh svojih najtežje izbere najljubšega:

“Joj, glede na to, da imam ze okrog 16 tatujev, je izbrati enega kar težko, ker mi je vsak poseben, ljub in predstavlja neko obdobje, morda tudi dogodek. Če bi morala izbirati – je to verjetno poročni prstan, ker imava z možem tatu namesto poročnega prstana. Pa potem zadnji tatu, ker je moj prvi barvni in v watercolor tehniki ter verjetno moj prvi tatu – ‘zapestnica’, ker seveda prvega ne pozabis nikoli in ker je moj dizajn, za katerega se vedno dobim veliko pohval in prosenj, da ga pofotkam.”

Tjasa Kokalj jerala 1

Tjasa Kokalj Jerala 2

Da pa tetoviranje ni samo “fashion” ampak tudi “passion”, pravi priznani umetnik ličenja Luka Luka Simšič:

Luka Luka

“Na telo si dam stvari, ki imajo nek pomen za mojo dušo. Moj najljubši so seveda krila, ki mi pomenijo svobodo, zrak, letenje, krati sem tudi zračno znamenje vodnar. Spominjajo me na angele. Naslednji, ki mi je tudi zelo pri srcu je tattoo, ki je narejen kot zaščita proti zlim urokom. Izdelal ga je tibetanski guru. Imam pa na lagerju še kar nekaj tattojev, ki pridejo na moje telo. Mislim, da ko si človek enkrat da tattoo, da potem vedno želi kaj novega. Tako kot pri lepotnih posegih, ha ha ha.”

Luka Luka krila

So pa tattooji izjemno prilubljeni med vrhunskimi športniki. Kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman prisega na kitajske črke:

iz

”Imam tri tattooje. Eden v slovenskem prevodu pomeni “sreča” ostala dva pa sta imena mojih sinov, ki mi pomenijo največ na svetu. Pri tattoojih je zelo pomembno, da so narejenih na pravih mestih. Moji so na notranji strani roke, na stranskem delu trupa in na hrbtu.”

uroszormantattoo

Če razmišljate o svojem prvem tattooju oziroma bi si radi naredili še kakšnega, je zdaj idealna priložnost. V Ljubljani poteka osma tattoo konvencija, kjer bodo prisotni najboljši artisti te starodavne ljudske umetnosti.  Morda prav tam najdete inspiracijo za svojo naslednjo zgodbo, ki jo želite napisati na lastno kožo.

Foto: Pinterest, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam