fbpx

Stvari, ki jih niste vedeli o igralki Lupiti Nyong’o

Lifestyle, Novice, Prva stran, Znani

Prva afriška igralka, ki je bila nagrajena z Oscarjem.

Lupite Nyong’o ni potrebno prav posebaj predstavljati. To je tista kenijsko-mehiška igralka, ki je z igro v filmu Dvanajst let suženj dobila Oskarja in tako postala ena najbolj slavnih temnopoltih igralk. Lupita se je za vedno vpisala v zgodovino filma, saj je bila prva afriška igralka, ki ji je bil podeljen zlati kipec.

lupita-nyong-o-lupita-nyongo-36959731-1024-768

Njena igralska pot pa se vztrajno vzpenja. Gledate jo lahko tudi v filmu kultnem Vojna zvezd. Jo pa od ostalih holivudskih lepotic loči tudi prav posebna lepota, ki je očarala največje modne oblikovalce. Njen obraz krasi številne modne naslovnice, je pa tudi prava kraljica stila. Jaz pa sem izbrskala nekaj dejstev, ki jih o Lupiti niste vedeli.

00343d4f

1. Njen kraj rojstva je Mexico City. Vendar pa so se starši, ko je bila še dojenček, preselili nazaj v Kenijo. V Mexico pa se je vrnila pri 16ih letih, da bi se naučila špansko. Tako je tudi prva in edina igralka, rojena v Mexicu, ki si je prislužila zlati kipec.

1068452

2. Lupita tekoče govori pet jezikov. Angleško, špansko, svahilsko, uporablja luo jezik, ki je afriški dialekt, in italijansko.

3. Njena vzornica je nihče drug kot Whoopi Goldberg. Ko jo je prvič zagledala, je bila fascinirana, saj še nikoli do takrat ni videla igralke, ki bi imela tako temno kožo in takšne lase, kot so njeni.

lupita-lv

4. Je velika navdušenka video igric.

5. Poleg tega, da je odlična igralka, je tudi producentka in scenaristka, ki je diplomirala na univerzi Yale. V srednji šoli je naredila dokumentarni film o albanizmu v Keniji, ki je bil celo nagrajen.

6. Bila je zaščitni obraz Lancôma in nastopila je v reklamni kampanji Miu Miu. Njeno najljubše modno časovno obdobje pa so pedeseta leta.

lupita-miu-miu

7. Lupita obožuje masaže. Brez njih enostavno ne more živeti.

8. Izhaja iz ugledne družine. Njen oče je pomembni kenijski politik, sestrična Isis pa glede na revijo Forbes ena najbolj vplivnih mladih žensk v Afriki.

lupi

Foto: Pinterest, Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam