fbpx

Slovenka navdušila Marca Jacobsa

Moda, Ženska moda

Priznani modni oblikovalec Marc Jacobs je za svojo novo kampanjo modele iskal na povsem nenavaden način in sicer kar preko priljubljenega družabnega omrežja Instagram. Vsi zainteresirani v natečaju so morali posneti “selfie” ga objaviti na Instagramu in sliko označiti z značko #CastMeMarc. Na natečaj se je s svojimi selfiji prijavilo čez 70.000 mladih upov! V […]

marcjacobsninaricci

Priznani modni oblikovalec Marc Jacobs je za svojo novo kampanjo modele iskal na povsem nenavaden način in sicer kar preko priljubljenega družabnega omrežja Instagram. Vsi zainteresirani v natečaju so morali posneti “selfie” ga objaviti na Instagramu in sliko označiti z značko #CastMeMarc. Na natečaj se je s svojimi selfiji prijavilo čez 70.000 mladih upov! V ožji krog je bilo izbranih 30 srečnežev, med njimi tudi mlada slovenka in naše instadekle Nina Ricci, ki ji Marca Jacobsa uspela prepričati s spodnjo sliko.

ninaricci

Modeli, ki jih vidite v spodnjem videu so srečneži, ki jih je Marc izbral za svojo kampanjo. Prihajajo iz celega sveta (Švedske, Anglije, Severne Koreje, Rusije, Avstralije) in nenazadnje tudi naše male Slovenije. Vseh 30 je priletelo v veliko jabolko – New York City, devetim pa je uspelo stopiti v ožji krog pred fotoaparat Davida Simsa v uradno Marc By Marc Jacobs jesen/zima 2014 kampanjo. Dogajanje v zakulisju bo javno vidno na strani marcjacobs.com nekje v avgustu.

« Dva dni pred tem sem bila punca z velikimi sanjami, in dva dni pozneje sem te sanje živela. » je za naš portal povedala mlada Primorka. Več o samem dogajanju pa si preberite v kratkem intervjuju.

Kakšen je bil tvoj odzov, ko si izvedela, da te bodo iz tvoje lepe platinaste blond barve pobarvali na modro?

“Priznam, da je bila prva reakcija šok, ampak predvsem zato, ker so vse druge modele barvali na veliko sprejemljivejše barve ( živo rdeča, živo oranžna, svetlo roza ) in modre res nisem pričakovala, ampak sem se hitro pomirila, konec koncev to zame ni bilo prvič, da imam modre lase. Drugi šok je nastopil, ko sem ugotovila, da je barva permanentna, kar je pomenilo da bom kar nekaj časa ostala živo modra. Skrbelo me je predvsem zaradi službe, ampak se takrat nisem preveč obremenjevala s tem. Navsedadnje sem bila v rokah pofesionalcev, in končni rezultat je bil odličen. Naslednji dan, ko sem odšla na ogled New Yorka me je najmanj 10 nakjučnih sprehajalcev ustavilo in pohvalilo mojo frizuro. Celo policisti na letališču so bili navdušeni. Že približno tri tedne sem sicer spet blondinka, ampak moje modre lase včasih kar malo pogrešam sem pa zelo vesela, da mi niso na modro pobarvali tudi obrvi, kar so sprva imeli v planu.”

marcjacobsninaricci

Kako je potekalo vse skupaj, od dneva, ko si izvedela za zmago in do vrnitve v Slovenijo?

“Vse skupaj se je odvijalo predvsem zelo hitro. Casting direktorica me je preko instagrama prvič kontaktirala 3 tedne pred shootingom, in mi je v roku dveh tednov poslala vsaj 15 sporočil, ki sem jih spregledala. Iskreno, ko sem se na natečaj prijavila, nisem imela nikakršnih pričakovanj in sem na to ubistvu čisto pozabila. K sreči se pri Marc Jacobsu niso vdali in tako so me v nedeljo ob 11h zvečer (2 dni pred shootingom) končno uspeli dobiti. Šok je bil toliko večji, ker se je vse praktično zgodilo iz danes na jutri. Pri meni nikoli nič ne poteka brez zapletov in tud tokrat ni bilo nič drugače – moj potni list je bil namreč neveljaven. Naslednji dan sem imela do 16h čas da dobim novega in jim pošljem svoje podatke. Na srečo mi je uspelo, in v torek zjutraj sem že letela v Ameriko. Zaradi obremenjevanja nisem nič spala pa tudi apetita sem imela bolj malo. Po trinajstih urah letenja sem prispela na letališče, kjer me je čakal osebni šofer, ki me je odpeljal naravnost v studijo na casting. Bila sem neprespana in utrujena od potovanja in predvsem nenormalno živčna, zato sem imela okoli vsega zelo slab občutek. Na casting sem prispela z zamudo (drugi so v New York prispeli že dan pred mano in so bili v studiju že od jutra) zato sem bila deležna kar precej čudnih pogledov sotekmovalcev, ki so bili prava kapljica čez rob, da sem padla v jok. Čisto sem bila iz sebe in klicala sem fanta, ki me je hvala bogu uspel pomiriti. Po več urnem čakanju je sledilo hitro pomerjanje oblek in dobesedno trisekundni testni shooting, sledili so individualni razgovori z Marcom osebno, in končno smo lahko odšli v hotel, kjer sem v roku ene ure prejela e-mail, da sem prišla v ožji izbor kampanje. Sploh ne znam opisati kakšen občutek je bil to. Dva dni pred tem sem bila punca z velikimi sanjami, in dva dni pozneje sem te sanje živela. Odpravila sem se zgodaj spat in se zgodaj zbudila ob 8h pa me je šofer peljal v stidio, kjer nas je pričakal zajtrk (zanimivost: stregli so ga postavni mladeniči zgoraj brez) nato so mi takoj uredili nohte in sledilo je 4-urno čaaaakanje na frizuro. Lase so mi pobarvali na modro, oprali, skuštrali in počakali da se naravno posušijo. Medtem so mi obrvi pobarvali na belo. Vitazistka je opravila v petih minutah. Nanesla mi je le malo pudra in eyeliner, oblekli so me in končno je sledilo to, zaradi česar sem bila tam – shooting. Videla nisem niti ene slike, ampak vsi so zgledali zelo zadovoljni in dobila sem veliko pohval. Z novim prijateljem iz Urugvaja sva skočila še v večerni shooping na Times Square in ob treh pa me je šofer pobral in me peljal na letališče. Kaj se mi je zgodilo sem zares dojela šele čez kak teden. Noro, kaj nej rečem?”

Pred natečajem si naredila reklamo za Gelish Studio. Kako pa zmaga na natečaju vpliva na tvoje življenje v Sloveniji zdaj?

“Življenje se mi je definitivno obrnilo na glavo. Dobila sem kar nekaj prepoznavnosti, agencije so se začele zanimati zame, dobivam raznorazne ponudbe za delo, neprestano imam intervjuje, vendar me delo doma ne zanima preveč. Računam na tujino, saj sem tudi iz tujine namreč dobila ogromno mamljivih ponudb.”

ninaricci

 

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam