fbpx

“Sin, najdi si dekle, ki je boljše od tebe!”

Odnosi, slider

“Ljubezen je potrpežljiva in dobra, se ne hvali, ni zavistna, ni arogantna, je prijetna, ne prezira. Ljubezen se veseli resnice.”

V današnjem času tehnologije in vedno bolj pogostega virtualnega komuniciranja, ki je zelo razširjeno in priljubljeno, mnogim olajša vzpostavljanje odnosov, vendar te v resnici slabijo naše odnose, predvsem z našimi ljubljenimi osebami in tako pozabimo na male stvari, ki so v življenju še kako velike in pomembne.

Oče je napisal pismo svojemu sinu, da bi ga naučil, kako najti pravo ljubezen in jo obdržati. Pismo je viralno zaokrožilo po svetovnem spletu in prepričani smo, da se bo dotaknilo tudi vas.

Dragi sin,

Zdi se mi, da je še do včeraj bila edina ženska, ki ti ni bila grozna, tvoja mati. Kdaj se je stikalo aktiviralo? Ko so ti dekleta postala všeč? Ni pomembno. Pomembno je, da veš, kaj iščeš. In še bolj važno je, da veš, kako se obnašati, da bi našel pravo. Vem, da imaš 20 let in najverjetneje bodo minila leta, preden boš našel pravo. A zakaj se ne bi učil od najboljšega in se izmaknil napakam, ki sem jih naredil sam? Tukaj je spisek stvari, ki so mi pomagala obdržati tvojo mamo. 

vg1

Najdi dekle, ki je boljše od tebe. Išči osebo, ki ti ne bo všeč samo zaradi lepote, temveč tudi zaradi pameti in odnosa, ki ga ima do družine in prijateljev. Ko boš našel dekle, ki je boljše od tebe, boš tudi sam želel biti boljši človek. Ni pomemben njen status v družbi, niti njeni prijatelji niti njena vera. Vprašaj se, ali si zaradi nje boljši. Če si odgovoril pritrdilno, si s pravim dekletom. Bodi gentleman. Viteštvo še ni izumrlo. So stvari, ki jih neprestano poslušaš: pridrži ji vrata, pomagaj ji nesti težke stvari, pridrži ji stol preden sede, posodi ji svoj pulover, kadar ji je hladno. So stvari, o katerih bi morala tvoja generacija moških vedeti več. 

vg3

V restavraciji naj ona prva naroči hrano in obvezno počakaj, da prinesejo še njen krožnik, preden začneš jesti. Zmeraj ji povej, kako je lepa. Spoštuj njene starše in ne pogovarjaj se z njimi, kot da ste prijatelji. Preseneti jo brez razloga. S tem ne mislim zapisa na Facebooku, temveč cvetje, prinesi ji pravo cvetje. Zmeraj poskrbi, da varno pride domov. Bodi ti tisti, ki hodi ob cesti. S tem ji boš pokazal, da nočeš, da bi se ji kaj pripetilo. Ne govori ji o svojih podvigih. Če ti ni jasno, kaj mislim, se bova o tem še pogovorila. Nasmej jo. Vsak dan. Obstajajo stvari, ki so še bolj pomembne od vsega naštetega. Opogumljaj jo, da bo še boljša – v šoli, pri športu, v službi. Navdihuj jo, da bo poskusila nove stvari, ki bodo iz nje naredile še boljšo osebo.  

vg2

Zmeraj spoštuj njene odločitve. Če ti bo uspelo 80 odstotkov naštetega, te bo ljubila. Če ti bo uspelo vse, boš imel njeno ljubezen in spoštovanje. In so stvari, ki jih v nobenem primeru ne smeš početi. Zlonamerne šale. Ne razumem, kako se lahko kdo zlonamerno šali z dekletom samo zato, da bi nasmejal samega sebe. Vem, da je you tube poln takšnih posnetkov in da jih vsi gledajo. To mi samo pove, da je na svetu veliko ljudi, ki nimajo pravih partnerjev. Ne želiš biti ena od teh oseb, verjemi mi. Vulgarnost. Ne govori ji grdih stvari. Enako velja za njene starše in prijatelje. Na ta način izkazuješ nespoštovanje. Nikoli je ne izdaj. Če ji nekaj obljubiš, to tudi naredi. Dekleta imajo rada moške in ne fantkov, moški pa zmeraj držijo svojo besedo. 

vg

Ne glej ves čas v telefon. Ne pošiljaj ji sporočil, temveč se pogovarjajta. Če si z njo, jo glej v oči in ne v ekran telefona. Ne laži. Če narediš napako, jo priznaj. Spremeni se, poboljšaj se in pojdi dalje. Če boš delal na sebi, ti bo oprostila vsako napako, ki jo boš morda naredil. Če bo ona naredila napako, ji oprosti. Nikoli je ne zasramuj zaradi tega in nikoli je ne omalovažuj. Ne opravljaj. Če ona to počne, jo poslušaj, vendar ne sodeluj. Ne reči ji, naj tega ne počne, samo poslušaj jo. Morda te bo na začetku s tem spravljala ob živce, dolgoročno pa si boš na tak način zaslužil njeno spoštovanje. To dekle morda nikoli ne bo postalo tvoja žena. Vseeno, če se boš držal teh nasvetov, boš zgradil prijateljstvo za celo življenje. Morda bo postala podobna tvoji mami.

Ljubezen je potrpežljiva in dobra, se ne hvali, ni zavistna, ni arogantna, je prijetna, ne prezira. Ljubezen se veseli resnice.

Rad te imam, oče  

Vir: 24sata.rs
Foto: profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam