fbpx

Rotary štipendija v roke Tanje Sonc

Zanimivosti

Rotary klub Ljubljana ob podpori vseh slovenskih Rotary klubov vsako leto na dobrodelnem Velikem rotarijskem plesu s pomočjo dražbe umetniških delzbira sredstva za štipendije mladih…

Rotarijanci so se ob podelitvi štipendij za mlade, nadarjene študente zbrali v Viteški dvorani Križank, kjer je ob slavnostni podelitvi potekal tudi koncert mladih glasbenikov, Gallusovih varovancev. Štipendijo v znesku 12.000 evrov je prejela violinistka Tanja Sonc, ki se je prav tako predstavila z nekaj skladbami.

Rotary klub Ljubljana ob podpori vseh slovenskih Rotary klubov vsako leto na dobrodelnem Velikem rotarijskem plesu s pomočjo dražbe umetniških del, zbira sredstva za štipendije mladih, nadarjenih študentov in dijakov, s čimer želijo prispevati k spodbujanju študija in kakovosti dela mladih na poti k strokovnim znanjem. Letos so zbrali 12.000 evrov, ki so jih namenili Tanji Sonc.

rotary-tanja-sonc-stipendistka-srednja

Foto: rotary-klub-lj.si

Tanja trenutno nadaljuje študij na Zürcher Hochschule der Künste v Zürichu, kjer ji bo štipendija prišla še kako prav. Kot pravi sama, je izobraževanje in življenje v Švici drago, zato ji bo štipendija zelo pomagala pri nadaljnjem izobraževanju. “Mislim, da je to zelo dobra iztočnica za prihodnost, saj mi bo s tem omogočeno izpopolnjevanje pri najboljših profesorjih,” je o tem, čemu bo namenila štipendijo, povedala štipendistka.

Predsednik Rotary kluba Ljubljana Miha Dobrin, ki je mladi glasbenici predal štipendijo, je izpostavil prizadevanje vseh ljubljanskih in slovenskih Rotary klubov pri podpori nadarjenih mladih. O odločitvi, komu podelijo štipendijo, pa je dejal: “Komisija je imela težko nalogo, da je med 32 prijavami, ki smo jih prejeli, izbrala najboljših pet, ki so jih poslali res izjemni mladi upi. Še težje pa je bilo med temi petimi izbrati najbolj izjemno, vendar nas je Tanjin talent prepričal in menim, da smo se pravilno odločili.”

http://www.rotary-klub-lj.si/o_rc_ljubljana/novice


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam