fbpx

Razlike med BB, CC in DD kremo za obraz

Lepota, Novice, Prva stran

Razkrivamo čemu služijo, kakšne so te razlike in najbolj pomembno – kako jih uporabljati.

V zadnjem času so obarvane kreme postale najbolj priljubljene med pripadnicami ženskega spola. BB, CC in najnovejša DD krema zagotavljajo drugačno vrsto nege, zaradi česar je treba izbrati tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Če ste vstopile v oddelek kozmetike, ste zagotovo opazile, da se vse več obarvanih krem imenuje BB, CC in DD. Oblikovane so po abecednem vrstnem redu, lahko pa se pohvalijo z odličnimi učinki na kožo, kot je hidracija, prekrivanje manjših nepravilnosti in učinek enakomerne polti. Vendar pa med njimi obstaja veliko razlik, zato smo se odločili, da vam razkrijemo, čemu služijo, kakšne so te razlike in najbolj pomembno – kako jih uporabljati.

bb

# BB krema: lepotni balzam ali balzam lepote

BB kreme so se prvič pojavile na azijskem trgu in hitro postale priljubljene v Ameriki. BB kreme veljajo kot izboljšana različica obarvane kreme, ker imajo veliko lažjo teksturo in naraven videz tekoče podlage. Poleg prekrivanja manjših nepravilnosti, ta proizvod deluje kot podlaga (temeljni premaz), vlaži kožo, poenoti polt in ščiti pred škodljivimi sončnimi žarki.

Kar se tiče izbire svetujemo, da izberete tiste, ki imajo ustrezno zaščito pred soncem, saj jo tako lahko nosite ves dan. Zelo pomembno je, da po čiščenju obraza nanesete vlažilno kremo in zatem BB na celotni obraz. Lahko jo nanesete samostojno ali v kombinaciji s tekočim pudrom. Od vseh “abecednih” krem BB najmanj prekriva nepravilnosti na koži in je idealna izbira za mlajše ženske.

cc

# CC krema: barvno popravljanje ali barvna korekcija

Razlika med BB in CC kremo je zelo majhna. Običajno piše na embalaži “za enakomerno barvo obraza”, kar pomeni, da so ti proizvodi so namenjeni predvsem za zmanjševanje rdečice ali razbarvanje, tako da CC kreme veliko bolje prekrivajo poškodbe na koži. Ta krema se lahko nanese samostojno ali kot podlaga, če se nanese pod tekočim pudrom.

dd

# DD krema: vsakodnevna zaščita ali zaščita življenja

DD krema se je pojavila na kozmetičnem trgu pred kratkim in predstavlja hibrid različice BB in CC kreme, kar pomeni, da ima vse prednosti ene in druge ter ima močnejše anti-age učinke. To se najbolje vidi z redno uporabo, saj DD krema zmanjšuje pore, zmanjšuje videz drobnih gubic in zagotavlja svežo in bolj enakomerno polt. Podobno kot omenjene kreme ima tudi DD odličen način nege, saj hidrira in ščiti kožo pred zunanjimi poškodbami. Prav tako se lahko uporablja kot temeljni podlaga, še posebej če želite večjo moč prekritosti.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam