fbpx

Preverite, če imate tudi vi Pepelkin sindrom!

Odnosi, Prva stran

Vsaka ženska se mora naučiti sprejemati sebe, ohranjati samospoštovanje in prepoznati svoje resnične občutke in želje.

Ženske in dekleta, za katera pravimo, da imajo sindrom Pepelke, je značilno, da živijo v otroških sanjah v pravljičnem svetu in ne želijo sprejeti resničnosti.

Izraz “Pepelka” je prvič predstavila pisateljica Colette Dowling v svoji knjigi “Cinderella Complex” leta 1981. Dowlingova je sindrom Pepelke opredelila kot strah pred neodvisnostjo.

Osnova sindroma Cinderella je podzavestna želja žensk, da odgovornost za svoje življenje in blagostanje prenesejo na druge ljudi. “Pepelka” ne živi zares, ​​saj je v nenehnem pričakovanju, da jo tam nekje čaka boljše življenje. Ona le čaka in njeno življenje ni odvisno od nje.

Veliko vlogo pri oblikovanju sindroma Pepelke pri ženskah ima tudi trenutno priljubljena kultura: knjige, filmi in serije.

Če se prepoznate v spodnjih opisih, potem je v vas nekaj malega Pepelke.

Mislite, da niste dovolj dobri, če nimate partnerja

Lepi ste, pametni in zelo uspešni, vendar, če ob sebi nimate moškega, se počutite nepopolno. To je očiten kazalnik, da v vas živi Pepelka.

Ne znate sprejeti pohvale

Komplimente in pohvale sramežljivo zavračate, hkrati pa nimate težav sprejeti krivde za napake, ki jih sploh niste storili.

Pričakujete, da vas bo moški rešil

Namesto da bi se borili za svojo srečo, čakate princa na belem konju, ki bo rešil vaše težave. Vse, kar boste s tem dosegli je, da boste v novo razmerje vstopili z nerešenimi težavami – v svoji glavi.

Bojte se neodvisnosti

Sebe si nikakor ne predstavljate brez partnerja, zato po vsej verjetnosti skačete iz zveze v zvezo in se tako izogibate dolgotrajnemu samskemu stanu. Ljubše vam je, da ste v slabem odnosu, kot da bi bili sami.

Ne veste, kaj bi storili, če se s partnerjem razideta

Pogosto razmišljajte, da bi bilo življenje brez partnerja grozno. To morda na začetku zveni romantično, če pa resnično verjamete v to, da se vam bo svet sesul, če ga izgubite, imate zelo nizko samopodobo.

Vsaka ženska se mora naučiti sprejemati sebe, ohranjati samospoštovanje in prepoznati svoje resnične občutke in želje. Pomembno je, da živite tukaj in zdaj ter sprejmete svet takšen kot je. Le tako bo resničnost postala bolj privlačna od katere koli pravljice.

Foto: Giphy, Disneydiva.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam