fbpx

Potovanje z letalom: Kako lahko spakirati

Lifestyle, Novice, slider

Se vam je že zgodilo, da ste večer pred potovanjem sedeli na kovčku in se sopihajoče borili z zadrgo, da bi se ta zaprla?

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste večer pred potovanjem sedeli na kovčku in se sopihajoče borili z zadrgo, da bi se ta zaprla? Ko se je kovček le vdal usodi, je bila teža prtljage previsoka po standardih letalskega ponudnika. Ja, vse modno-ozaveščene popotnice so to že izkusile. Seveda ste si mislili, da potrebujete prav vse; dvojne visoke petke, trojne kopalke, ah, pa dolge hlače za vsak primer, čeprav niste pogledali vremenske napovedi. Le čemu se odreči, da bo teža pravšnja? Za vas imamo nekaj nasvetov:

IMG_8331

OSNOVA: DOBER KOVČEK

Mnogokrat pozabimo, kako pomembna je dobra kvaliteta kovčka. Če v prihodnjih mesecih načrtujete več potovanj, je boljše da investirate malce več denarja in potujete bolj brezskrbno. Najboljše je, da iščete t.i. »hard case« kovčke, saj so bolj vzdržjivi. Nanje prisega tudi znana travel blogerka, Brooke Saward, iz bloga World of Wanderlust. Prav gotovo jih lahko ugodneje dobite v času razprodaj, ki še potekajo. Mimogrede, če letite z nizkocenovnimi letalskimi linijami, kot sta Ryanair in Easyjet, pazite, da velikost kovčka ustrezata njihovim merilom, saj boste morali v primeru prevelikega kosa prtljage morali doplačiti. Ustrezne mere in težo kovčkov si lahko ogledate tukaj in tukaj.

IMG_9484

MANJ OBUTVE

Običajno so čevlji najtežji  kos v naši prtljagi in tudi najbolj nepotreben. V primeru, da greste na počitnice za en teden, nesite s sabo največ 2 para obutve. Priročne japonke so lahke in praktične, prav tako pa so na voljo v modnih različicah. Za »backpackarje« pa je boljši kvaliteten par čevljev z dobro stopinjo, npr. kultne Tevike. Priporočamo, da težji par čevljev med letom vedno obujete. Saj veste, nikoli se ne ve, koliko parov boste kupile na potovanju in jih prinesle nazaj, zato je praktično, da imate na zalogi še nekaj prostora.

FullSizeRender (1)

NAČRTUJTE VNAPREJ

Najpogosteje spakiramo preveč, ker ne načrtujemo outfitov. Hvaležne si boste, če malce premislite vnaprej. Lahko napišete spisek stvari, ki jih potrebujete in se nato vprašate, brez česa bi vseeno šlo. Tako boste dobile pregled nad prtljago. Najpomembnejši nasvet; vedno vnaprej preverite vreme. Ob poplavi vremenskih aplikacij lahko dobite natančno vremensko napoved, za najbolj skrite počitniške kotičke. Tako boste lahko doma pustile veliko nepotrebnih »kaj pa če…kosov«. Premislite tudi ali bo v vaši namestitvi na destinaciji pralni stroj. Če se stavek začne »samo v tem primeru, bom to stvar potrebovala…«, je boljše, da jo dokupite na destinaciji in se tako izognete plačevanju dodatne prtljage, če potujete z letalskim prevoznikom.

KOZMETIKA

V primeru bivanja v hotelu, šamponov, mil in zobnih past ni nujno nositi zraven. Prav tako se pozanimajte, če imajo v nastanitvi sušilec za lase, saj ta zasede veliko teže in prostora. Čisti zadetek za lažjo prtljago! Dnevno kozmetiko, kot sta maskara in šminka pospravite v ročno prtljago, pazljive pa bodite pri tekočinah, čistilnih gelih in lakih, saj se lahko razlijejo, prav tako pa jih ne smete imeti v ročni prtljagi. Najboljše prijateljice v tem primeru so manjše plastične flaške, kamor izdelke prelijete. Vedno preveri navodila letalskega prevoznika, saj se precej razlikujejo, morda so nekatere tekočine prepovedane ali omejene. Kozmetiko vedno spakirajte v sredino kovčka in jo obložite z navadnimi majčkami in ne najboljšimi oblačili.

FullSizeRender

 OMEJITEV TEHNIČNIH NAPRAVIC

Vsi vemo, kako to gre; za filme potrebujemo Ipad, za delo Laptop, za branje knjig na letalu pa je obvezen Kindle, in še in še… V primeru, da se ne odpravljate na delovne počitnice je najbolje, da elektroniko pustite doma. No, kolikor pač gre. Stara dobra knjiga, ki tako lepo diši, lahko gre v ročno prtljago, poleg pametnega telefona pa ni nujno nič drugega.  Poskusite to poletje preživeti počitniške dni s čim manj wifija in in videle boste, da se bo lepih spominov nakopičilo še več.

FullSizeRender (2)

SPROSTITE SE, UŽIVAJTE!

Potrebujete le določeno število prtljage, ostalo pa prinese potovanje samo!  V primeru, da nisi modna blogerka in nimaš vsak dan namena fotkati svojih modnih vrhuncev, je bolje da se sprostiš, tudi če to pomeni razkuštrano figico in tiste kopalke, ki služijo že tretjo sezono, ampak se v njih tako dobro počutiš. Spremeni miselnost in se znebi pritiska, da rabiš na potovanju pol domače hiše. Saj zato pobegnemo od domače rutine, kajne? Še skrivnost? Z manj kosi se bo v tebi vzbudila stilistka, ki bo pričarala nore kombinacije!

IMG_9427

 

Foto: Instagram, Weheartit


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam