fbpx

Pokazala kdo je v resnici in izgubila več tisoč sledilcev

Lepota, Novice

Smo postali res tako plitki?

Naš feed na socialnih omrežjih je običajno napolnjen z iluzijami – slikami in posnetki popolnega življenja popolnih ljudi. Socialna omrežja so prav to! Velika mreža iluzije, v kateri se prepletajo drobci stvarnosti, ki so vredni objave.

Pred časom smo pisali o 18-letnici , ki je s svojo drzno potezo izgubila več tisoč sledilcev. Za ta korak oz. socialni eksperiment se je odločila tudi 24-letna londonska blogerka in model, Stina Sanders, ki je na svojem Instagram profilu teden dni objavljala samo resnične fotografije svojega vsakdanjega življenja.

De-fuzzing Monday! ?

A photo posted by STINA SANDERS (@stinasanders) on

Med drugim je objavila kako si beli brke in koliko ličil je v resnici potrebnih za popoln videz, oziroma po njenih besedah “da ne izgledam kot vesoljec.“.

Absurdne podrobnosti posameznih zgodb so pokazale, kako daleč smo pripravljeni iti samo zato, da bi bile naše slike na socialnih omrežjih popolne in čim večkrat všečkane. Ta bizarna poteza mlade uporabnice Instagrama je požela (ne) želene reakcije – pojavila se je v vseh medijih in kljub pozitivnim komentarjem, do konca eksperimenta izgubila 3.000, do današnjega dneva pa kar 5.000 tisoč sledilcev, jutri bo številka verjetno drugačna.

V uredništvu se sprašujemo, ali smo res tako plitki, da v enem trenutku obsesivno sledimo dekletom kot so Essena in Stina, v drugem pa stisnemo gumb “unfollow”, ko vidimo njihova nepopolna telesa in obraz?

Do tega trenutka je vsem kristalno jasno, da so socialna omrežja pravzaprav galerije ki nas učijo kako moramo izgledati, kuhati, obnašati, ličiti, kakšno telo moramo imeti, kateri čevlji so trendovski in katerih citatov se moramo držati, da bomo lažje shajali skozi življenje. Na Instagramu in Facebooku so vsi tako polni življenja, samozavesti, ljubezni in pozitive. Filtri so zamenjali fillerje (polnila) – ni več pomembno ali imate gube v resničnem življenju, sedaj imamo na voljo aplikacije, ki nam jih zakrijejo in skrijejo naš pravi obraz.

Odkrito povedano, nihče ne želi več gledati našega pravega obraza, če bi si ga želeli bi nas povabili na skodelico kave ali čaja in ne brskali po socialnih omrežjih.

Foto: Instagram/StinaSanders


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam