fbpx

Odrešilni lepotni triki, kadar smo pozni!

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Brez skrbi, kadar se mudi!

Vsaki od nas se je vsaj enkrat že zgodilo, da zamujamo v službo ali kakšno srečanje v mestu. V tistih trenutkih je najbolj pomembno, da zapustimo stanovanje čim hitreje in takrat opustimo vso svojo lepotno rutino. Verjeli ali ne, obstajajo pa mali triki, ki nam bodo olajšali hitenje.

Kadar se nam najbolj mudi, delamo tudi največ napak. Najbolj pogosto se nam to zgodi pri nanašanju šminke ali glosa in ker nimamo mirne roke, največkrat ličilo nanesemo čez rob ustnic. Kako popraviti to napako in pri tem ne odstraniti podlage? Na tenek čopič nanesite malo korektorja in ga potegnite čez »napako«.

Ob hitenju velikokrat napačno nanesemo tudi maskaro, saj jo s tresočo roko več nanesemo na veke kot na trepalnice. Temu se izognete tako, da pod trepalnice prislonite plastično kartico (osebno, kreditno, …), saj boste višek maskare nanesli na kartico, s katere jo je zelo lahko odstraniti.

gettyimages-52142767_840_472

Če nimate časa za vlečenje črtice z eye -linerjem ali svinčnikom za oči. Potem uporabite pravo maskaro. V tem primeru pa pustite, da se vam maskara odtisne na zgornjo veko, nato pa s čopičem za nanašanje eye – linerja potegnite črto, ki je nastala zaradi maskare.

Šminka močnih barv dela čudeže! Kadar nimate časa, da se posvetite celotnemu make – upu je dovolj, da nanesete šminko živahne barve, ki bo osvežila celoten obraz. Lak za nohte se vam bo hitreje posušil, če boste nalakirane nohte po 2 minutah pomočili v hladno vodo s kockami ledu.

Hitro in učinkovito frizuro boste naredili tako, da na posamezna pramena nanesete razpršilo za učinek t.i. beach waves in lase spnete v nizko figo na tilniku, ki jo nosite na poti do službe. V pisarni pa si figo preprosto razdrete in frizura je narejena.

Zjutraj, ko ste se zbudili, ste opazili, da vaš frfru štrli na vse strani? Nanj nanesite razpršilo za učvrstitev, ga dvignite v stilu retro frizur in pričvrstite s lasnico nad čelom, v obliki loka. Kadar pa ne utegnete umiti las, pa vedno lahko uporabite šampon za suho pranje, ki ga imate lahko vedno pri roki.

Foto: Getty Image


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam