fbpx

Oblačenje po 40. letu: na teh 9 kosov lahko pozabite!

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Modni nasveti za dame.

Čas beži, ne spreminja pa se le moda, ampak tudi mi. Z leti naša garderoba, čeprav je videti popolna, ne more biti več ista. Modni stilisti in strokovnjaki svetujejo, da lahko na določene kose, po 40. leto, lahko preprosto pozabimo.

Oglejte si seznam modnih kosov, ki jih mogoče še vedno nosite, vendar bi jih, po nasvetu strokovnjakov, morali odstraniti iz omare.

Redno nošenje clutch torbice

Mlada dekleta lahko clutch torbice nosijo kot vsakdanji modni dodatek, po 40. letu pa jih je bolje nositi samo ob posebnih priložnostih. Prednost rajši dajte navadnim mini torbicam.

Zapestnice z obeski

Pogosto so te zapestnice zelo pomembne za njihove lastnice, predvsem zaradi lepih spominov na določene dogodke ali osebe. Vendar pa je lahko ta modni dodatek videti zelo otročje, zato na njih v odrasli dobi, rajši pozabite.

Nogavice v močnih barvah

Samo šolarke si lahko privoščijo nogavice v močnih barvah, ženske v zrelih letih pa so v njih videti smešno, če ne že obupno.

Moške jopice ali jakne

Najstnice so v njih videti drobne in ranljive, odrasla ženska pa v takih kosih nikakor ni videti dobra. Predlagamo, da posegajte po jopicah ali jaknah, ki ustrezajo vaši velikosti.

Slabo krojeni suknjiči

Nič ni lepšega, kot dobro ukrojena jakna v nevtralnih barvah, zato se poslovite od širokih krojev.

Najstniške obleke

Tudi, če ste obleko nosili 10 let in vedno prejemali komplimente, ni zagotovila, da bo tako tudi po 40. letu.

Oblačila z logotipi športnih ekip ali glasbenih skupin

Tudi, če ste zagrizena navijačica določene ekipe, se izogibajte nošenja oblačil z logotipi, kadar niste na njihovi tekmi. Če pa kupujete oblačili z logotipi glasbenih skupin ali športnih ekip samo zato, da ste frajerski, potem pred nakupom še enkrat razmislite.

Kape s cofki

Podobno kot pri nogavicah močnejših barv je tudi tu zelo tanka linija med dobrim videzom in komedijo.

Hlače nedoločene velikosti

Take hlače si lahko privošči le peščica, sploh pa ne ženske nad 40. letom, zato je najbolje, da pozabite, da take hlače sploh obstajajo.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam