fbpx

Nina Pušlar postaja globalna zvezda!

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, PR novica, Prva stran, Tehnologija, Znani

#perfect10

V teh dneh povsod srečamo oglas, v katerem je izpostavljena slovenska glasbenica Nina Pušlar. S snemanjem v Londonu je Nina poslala del globalnega televizijskega oglasa, kar je velik dosežek. Oglas, ki poleg Nine izspostavlja tudi vrhunski pametni telefon Huawei, izspostavlja pomen kamere na telefonu. Ta je pri telefonih Huawei razvita v sodelovanju z legendarnim proizvajalcem leč Leica.

Vsako minuto je posnetih več kot 3 milijone fotografij po celem svetu in skoraj 90 odstotkov jih nastane s pametnim telefonom. Veliko teh fotografij in video vsebin pristane na svetovnem spletu, tudi tiste, ki jih posnamejo največji zvezdniki in fotografski strokovnjaki.

Da bi poudarili odlično kamero in pomen fotografije v vsakdanjem življenju, je ključni element kampanje Perfect Portrait TV oglas, ki ga je ustvarila agencija Leomek Hatoda. Osrednja točka je človeški obraz in dejstvo, da ima vsak svojo zgodbo. Video je kompilacija hitrih posnetkov različnih ljudi, z različnimi scenariji življenja, poklici in prizori upodabljajo edinstvenost med nami.

Kamera je pomembna za vsakega izmed nas!

Zato se Huawei osredotoča na fotografijo, si prizadeva za popolnost in nadaljuje sodelovanje z vodilnim proizvajalcem fotoaparatov – Leico. Gradi na neverjetnem uspehu modelov Mate 9 in P9, z novim paradnim konjem P10 pa je Huawei predstavil najnovejšo dvojno kamero, izdelano v sodelovanju z Leico. Dvojna kamera Leica 2.0 je prva, ki ima natančno tehnologijo 3D prepoznavanja obrazov, ki podrobno zaznava fotografiran obraz in poudari vsak njegov detajl.

Huawei P10 uporabnikom omogoča osupljive umetniške portrete z naravno izostritvijo osebe in zameglitvijo ozadja v Leicinem stilu. Skupaj s Huaweijevo-Leicinim algoritmom globine polja so fotografije še ostrejše, imajo bolj jasne robove in žive barve v vsakem posnetku, medtem ko je v ozadje še vedno zamegljeno. Učinek je na voljo tako v obeh načinih fotografiranja – RGB in monokromatskih. Posebnost fotografije je, da je tudi po posneti fotografiji, lahko spreminjate osrednji fokus (re-focus funkcija).

Serija P se predstavi v novih barvnih kombinacijah

Težko pričakovan naslednik v seriji P je kombinacija čudovite strojne opreme in najnovejših napredkov na področju programske opreme. Še več – novi pametni telefon se predstavlja v novih barvnih kombinacijah ter z novo dvojno kamero Leica različice 2.0, ki ponuja vrhunski portretni način in novo prednjo Leica kamero, ki omogoča neverjetne selfije. Skupaj s Huawei P10, so predstavili tudi drugo generacijo pametne ure Huawei Watch 2 in Porsche Design Huawei Smartwatch. Ta športna ura s 4G/LTE povezljivostjo združuje inovativne tehnologije z avtentično spretnostjo izdelave ter se ponaša z atletskim, stilskim in lahkim oblikovanjem.

“Želimo navdihniti ljudi, da oživijo svet s pomočjo čudovitih fotografij. Naša izjemna nova naprava v seriji P s prebojem na področju dvojne kamere, ki smo jo zasnovali skupaj s podjetjem Leica, proslavlja umetnika v vsakemu izmed saj nam daje moč, da zajemamo izkušnje, ki oblikujejo naša življenja,”

je na predstavitvi povedal Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Group.

P10 telefon navdušuje znane Slovence

Najbolj prepoznaven slovenski vloger Ciril Komotar je zvest uporabnik telefonov Huawei, najnovejši v njegovi družini pa je telefon P10 Plus. Vsi njegovi vlogi so v celoti posneti in zmontirani na Huawei telefonu, zbirki utrinkov njegovega življenja pa se občasno pridruži tudi kakšna super fotografija.

Novi telefon Huawei 10 Plus uporabljata tudi najbolj prepoznavni slovenski fotograf žensk Aleš Bravničar in adrenalinski navdušenec Uroš Podlogar. Zadovoljni uporabniki znamke Huawei so tudi glasbenik Zlatko ter modni navdušenki Ajda Sitar in Lorella Flego. Osupljive popotniške fotografije, ki jih na svojih poteh posnameta Katja in Mic, ustvarjalca bloga Povsod je lepo, so prav tako narejene s telefoni Huawei.

Kamera, barve, procesor in baterija

Huawei P10 je prikaz Huaweijeve stalne predanosti h postavljanju novih standardov na področju zmogljivosti in navdihovanju kreativnega izražanja. Glavni atributi novega telefona so:

• Leica dvojna kamera 2.0 za Huawei P10 ter Leica dvojna kamera 2.0 Pro Edition za Huawei P10 Plus, ki se ponaša z artističnim načinom za portrete z natančno 3D prepoznavo obraza, dinamično osvetljitvijo, obogatenimi portreti, naravnim bokeh učinkom in Huaweijevim hibridnim zomom ter prvo prednjo Leica kamero z novim, večjim senzorjem ter večjo zaslonko za osupljive selfije;
• trendovske barve in oblikovanje ter t.i. Hyper Diamond-cut obdelavo ter barvne variante, ki so nastale v medindustrijskem sodelovanju s Pantonom;
• procesor Kirin 960, Huawei Ultra Memory in novi EMUI 5.1 uporabniški vmesnik z vodilnim 4×4 LTE MIMO sistemom anten ter 2×2 Wi-Fi MIMO sistemom anten za neprekosljivo zmogljivost.

 

Umetniški fotografski studio v tvojih rokah

Predstavitev Leicine dvojne kamere v različici 2.0 na zadnji strani in prednje Leica kamere v novem telefonu Huawei P10 pomeni, da lahko potrošniki raziskujejo celoten spekter portretne fotografije. Z 12 milijonov točk velikim RGB senzorjem ter 20 milijonov točk velikim monokromatskim senzorjem ter izboljšanimi algoritmi, Huawei P10 prinaša vrhunske tehnične in umetniške fotografske lastnosti na pametnem telefonu.

Obe napravi se ponašata z možnostjo zameglitve ozadja za monokromatke in barvne fotografije. S pomočjo algoritma za zaznavanje globinske ostrine se v ostrih delih poudarita ostrina in barva, medtem ko zamegljeni deli ostanejo neostri. Huawei P10 se ponaša z drugo generacijo dvojne Leica kamere. Ta prinaša nove Leica leče, ki imajo f/1.8 zaslonko.

V sodelovanju s podjetjem GoPro, Huawei P10 prinaša t.i. Highlits funkcijo, ki iz zajetih fotografij sestavi fotografski album na podlagi ljudi, krajev ali dogodkov ter generira video zgodbe na podlagi bogatih predlog z naprednimi možnostmi urejanja, ki temeljijo na integraciji aplikacije GoPro Quik.

Želite imeti telefon, ki se popolno prilega vaši roki?

Z vodilnim oblikovalskim znanjem je Huawei P10 čudovito oblikovana mojstrovina od znotraj navzven. Huaweijeva oblikovalska ekipa, nikoli zadovoljna s statusem quo, je s Huaweijem P10 predstavila prvo t.i. Hyper Diamond-cut obdelavo na pametnem telefonu, ki dopolnjuje prefinjene brušene in visokosijajne površine.

Huawei P10 je prav tako na voljo v naboru edinstvenih barv, ki so rezultat prvega medindustrijskega sodelovanja z barvnim inštitutom Pantone – največjo avtoriteto na področju barv na svetu. Z združitvijo Huaweijevih oblikovalskih spretnosti in zaupanja vrednih barvnih zamisli inštituta Pantone, smo ustvarili dve novi barvni osebnosti, ki odražata sodobnega kupca in oblikujeta nove barvne trende na mobilnem trgu. Dazzling Blue in Pantonova barva leta 2017, Greenery, sta bili zasnovana na barvnem inštitutu Pantone in optimizirana pri Huaweiju za čudovito, sijočo obdelavo.

Po vzoru ikoničnega oblikovanja serije P je Huawei P10 eleganten in prijeten za držanje v roki s samo 6,98 mm debeline. V primerjavi s konkurenčnimi napravami s izbočenimi kamerami se Huawei P10 ponaša s tipičnim ravnim steklom preko kamere na hrbtni naprave. Tako 5,1 palčni kot tudi 5,5 palčni model se ponaša s Crning Gorilla Glass 5 zaščitnim steklom in ozkim robom ob zaslonu, medtem ko ima Huawei P10 Plus 2K zaslon za več podrobnosti.

Tehnologija navduši tudi najbolj zahtevne: vzdržljiva in varna baterija!

Huawei P10 ponese učinkovitost in prilagodljivost pametnega telefona še korak dlje, zahvaljujoč zmogljivemu procesorju Kirin 960 in čisto novemu EMUI 5.1 uporabniškemu vmesniku. Kirin 960 je najnovejše, visoke zmogljivo čipovje. Glavni procesor prinaša najboljšo večjedrno zmogljivost med vsemi čipovji na trgu, medtem ko se grafični procesor ponaša s kar 180 % izboljšavo v zmogljivosti ter 40 % višjo energijsko učinkovitostjo.

Z nadaljevanjem prelomnega uporabniškega vmesnika EMUI 5.0, EMUI 5.1 naredi še korak dlje z izboljšano uporabniško izkušnjo, optimizacijami zmogljivosti ter več novimi lastnostmi. Machine Learning Algorithm (algoritem strojnega učenja), na primer, se uči navad uporabnika in tako zna predvidevati rabo aplikacij ter s tem inteligentno alocira in reciklira sistemske vire. Nad strojnim učenjem se nahaja Huawei Ultra Memory, ki uporabi pridobljene podatke, da predvidi rabo aplikacij in tako upravlja delovni pomnilnik, s čimer doseže, da se aplikacije in storitve, ki so najbolj pogosto v uporabi, zaganjajo hitreje in ponudijo boljšo večopravilnost.

Veliki, 3.200 in 3.750 mAh bateriji v Huawei P10 in P10 Plus vsebujeta Huaweijevo SuperCharge tehnologijo (5 V/4,5 A). Huawei SuperCharge vsebuje Huaweijev Super Safe 5 stopenjski mehanizem, ki omogoča nadzorovanje napetosti, toka in temperature v realnem času, kar ne zagotavlja samo hitrega, ampak tudi varno polnjenje.
Kirin 960 in EMUI 5.1 omogočata najbolj napredno izkušnjo in vrhunsko omrežno povezljivost. Huawei P10 Plus je prvi pametni 4.5G telefon na svetu, ki ponuja 4×4 MIMO (Multiple In, Multiple Out) sistem anten (4 fizične antene), ki zagotavljajo hitrejšo in bolj stabilno povezavo, s katero je mogoče doseči hitrosti do 600 Mb/s (CAT12).

Kje ga lahko kupite?

Telefoni P10 in P10 Plus in P10 Lite bodo v Slovenijo prišli v začetku aprila, na voljo pa bodo v modri, zlati, črni in beli barvi. Na voljo bodo pri vseh operaterjih in v prosti prodaji, cena pa bo za P10 med 600 in 650 €, za P10 Plus pa med 800 in 850 €. Z vezavo bodo cene teh vrhunskih aparatov še bolj dostopne. P10 bo na voljo s 4 GB delovnega pomnilnika in 64 GB prostora za shranjevanje z dvojno SIM in enojno SIM režo; P10 Plus pa s 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje z dvojno SIM režo.

 

Foto: promo, Ciril Komotar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam