fbpx

Nega kože v poletnem času

Nega telesa

Običajna nega vaše kože v poletnem času naj bo prilagojena razmeram, saj potrebuje še več vlage kot sicer.

Običajna nega vaše kože v poletnem času naj bo prilagojena razmeram, saj potrebuje še več vlage kot sicer.

akne-mozolji-640Vroč zrak in veter še dodatno izsušijo kožo, zato je uporaba vlažilnih krem za obraz in losjonov za telo zelo priporočljiva. Za sijočo in čvrsto kožo je potrebno v tem času uporabljati nežne pilinge, ki bodo odstranili odmrle kožne celice in povrnile napetost in sijaj vaši koži.

Za kožo na obrazu, ki je občutljiva in mastna je bolj primerna uporaba losjonov in tekočih vlažilcev. V primeru suhe kože pa se priporočajo vlažilci v obliki krem in olj, ki so bolj hranljiva, kajti suha koža ima v osnovi skromnejši hidrolipidni plašč. Vsa sredstva za nego v poletnem času pa morajo obvezno vsebovati visok zaščitni faktor pred UV žarki. Že res, da je sonce vir življenja in bogati z D vitaminom, ima pa kopico slabih lastnosti, ki vplivajo na vašo kožo. Poleg opeklin se posledice kasneje pokažejo kot prehitro staranje kože, hiperpigmentacija, ovela koža in celo rak.

V poletnem času je treba poskrbeti tudi za gladke noge, bikini predela in gladko kožo na predelu pazduhe. Naj vas opomnim, da izberete primerno depilacijo, ki ne povzroča prask, modric in odrgnin. Kljub pravilni depilaciji pa je na tem delu koža po posegu nekaj dni zelo občutljiva, zato ji namenimo še posebno nego za pomiritev in navlažitev s kakovostnimi preparati.
Ne pozabite še na svoja stopala! Na razpolago je veliko pilingov in balzamov, ki pomagajo ohranjati gladko in nežno kožo. Stopala to potrebujejo večkrat na teden. Dobro pa je poletje začeti z obiskom pri pedikerju.

Še nasvet: Ne uporabljajte lanskih zaščitnih krem in losjonov po sončenju!

Anita Struna iz Studia Nuelle Vam želi, da bile urejene in dobro pripravljene na poletje.

Več na Facebook strani.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam