fbpx

Ne potrebujem valentinovega, ampak valentinke. Pa jih res?

Izpostavljeno, Lifestyle, PR novica, slider

Prepričana sem, da se moja boljša polovica že dneve ukvarja z vprašanjem, kaj podariti za valentinovo, zato sem mu olajšala delo.

Vsako leto okoli praznika zaljubljencev, po družbenih omrežjih kroži ta slogan. Priznam, da ga objavim tudi jaz 🙂  Sicer so valentinke res ene izmed najbolj opevanih kultnih obuval, nimajo pa prav nobene veze s praznikom,  ko je vse v znamenju srčkov, cvetja, voščilnic in majhnih pozornosti.

Začetki tega praznika segajo v stari Rim, kjer so 15. februarja slavili luperkalije v čast bogu plodnosti Lupercusu, ki so ga upodabljali kot napol golega moškega, ogrnjenega v kozjo kožo. Mlade ženske so se tej podobi rade približale, saj so verjele, da bodo kmalu zatem zanosile, porod pa bo izredno neboleč in lahek.

V Slovenijo je moderno valentinovo prišlo ob koncu osemdesetih let, predvsem po zaslugi medijev in trgovcev, ki so v uveljavitvi tega praznika videli predvsem možnost zaslužka. Slovenci pa Sv. Valentina sicer poznamo že zelo dolgo, le da smo ta dan povezovali s skorajšnjim prihodom pomladi. Na ta dan naj bi se po ljudskem izročilu snubili ptički.

Couple behind heart shaped balloon

V Združenih državah Amerike naj bi bilo valentinovo edini dan, ko je ženski dovoljeno moškega zaprositi za roko.  Ob tem sem se sama pri sebi prašala, ali je Zlatarna Celje tudi dobila kakšen navdih onkraj luže, saj so pripravili odlično Valentinovo ponudbo, ki med 7. in 14. februarjem prinaša 10% popust na pester izbor nakita, ki obsega tako zlati nakit Zlatarna Celje kot srebrni nakit Lencia, ure Lencia ter personaliziran program v vseh cenovnih skupinah.

Zalotila sem se, da se ob brskanju po njihovi ponudbi, nisem mogla odločiti, kaj mi je bolj všeč; srebrna broška Autumn Dreams, iz kolekcije Lencia (broške so letos en izmed največjih must – have, kar se tiče modnih dodatkov) ali pa prstan Glam collection, ki je sestavljen iz dveh »kosov, ki sta mi zeljo ljuba; Swarovski bele perle in kristala.

Untitled

Srebrna broška Autumn Dreams

52010380

Prstan Glam collection

Prepričana sem, da se moja boljša polovica že dneve ukvarja z vprašanjem, kaj podariti za valentinovo, zato sem mu olajšala delo in mu kar preko spleta poslala oba modela 🙂 Spletna stran Zlatarne Celje ima namreč opcijo Pošlji prijatelju (pa še sporočilo lahko dopišeš :-)) in predlagam, da dame, pohitite in vašim moškim olajšate odločitev!

Foto: Zlatarna Celje, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam