fbpx

Nasveti za uspešno kariero, ki so nam jih zaupali najvplivnejši ljudje iz sveta mode

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran, Znani

Marc Jacobs, Donna Karan, Tom Ford, Victoria Beckham …

Nekatera izmed najbolj vplivnih oseb v svetu mode so doživeli veliko število vzponov in padcev. Mnogi izmed njih so se borili s številnimi ovirami, ki so jih prisilile, da pokažejo veliko več odločnosti in poguma, kar jih je pripeljalo do tam, kjer so danes.

Rosie Huntington-Whiteley

Najboljši nasvet, ki sem ga kadarkoli dobila je, da naj bom ljubezniva z vsemi. Nikoli ne veste, kdaj boste ponovno srečali neko osebo. Potrebno je veliko časa, da zgradiš dober ugled in samo en trenutek je dovolj, da vse uničiš.

maxresdefault

Diane von Furstenberg

Mladim ženskam in modnim oblikovalkam vedno govorim, naj ugotovijo kdo so in da so do sebe vedno iskrene. Najbolj pomembna zveza v življenju je tista, ki jo imamo sami s seboj.

Marc Jacobs

Ponovadi ne dajem nasvetov, lahko pa povem osebno izkušnjo. Vse, kar je pri meni delovalo, je to, da nikoli ne smeš obupati. Potrebno je veliko strasti in predanosti delu. Kadar izgubim vero vase, se obrnem k ljudem, ki verjamejo vame.

Donna Karan

Če želite uspeti v modnem svetu, je potrebno mnogo več kot samo talent – nenehno morate biti motivirani in predani. Modna oblikovalka  Anne Klein me je odpustila, ko sem imela 19 let, ker je bila prepričana, da svojega posla nisem jemala resno. Ponovno me je zaposlila čez eno leto, po tem, ko sem se dokazala pri Patti Capelli.

donna-karan-designer

Tom Ford

Zavedajte se, da imamo vsi to moč, da lahko rečemo: ‘F*ck it, grem v posteljo’ in naslednji dan je videti bolj miren. To je skrivnost mojega očeta, kako ostati umirjen in se ukvarjati z vsem, kar življenje prinese. Meni je ta pristop zelo pomagal.

img-tom-ford-2_145041825646

Carolina Herrera

Prvič,  morate ljubiti to, kar delate. Drugič, vedno se morate zavedati, da nikoli nič ne bo lahko. Če imate težavo, morate biti potrpežljivi in delati naprej, tudi če stvari ne gredo tako, kot ste si želeli. Nima vsak takega talenta v sebi.

Vera Wang

Dejstvo je, da se vaš življenjski uspeh ne more vedno meriti z otipljivimi rezultati. To je tisto, kar nosite s seboj, kar ste se tekom življenja naučili, ne glede na to, kako so se stvari zaključile. To velja tako za materinstvo, prijateljstvo, ljubezen, na vse! Prepričujem ve, da verjamem, da za vse obstajajo razlogi, procesi in izkušnje.  Ni potrebno samo slepo slediti cilju, treba je gledati tudi na pot – ko si pridobil neko znanje, zaupanje, občutek za realnost ter kreativnost in nič od tega ni lahko. Nekoč mi je neki rolkar dejal: “Ne boj se padanja. 90 % je padcev, drugače ničesar ne premagaš. Lahko si samo poškoduješ zadnjico, poškoduješ zapestje ali pa zlomiš nogo.” Enako je v življenju, vedno imaš izbiro, razen v primeru, kadar ne izbereš ničesar. Sicer, zakaj bi morali biti tu?

NEW YORK, NY - MAY 06: Designer Vera Wang attends the Costume Institute Gala for the "PUNK: Chaos to Couture" exhibition at the Metropolitan Museum of Art on May 6, 2013 in New York City. (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images for The Huffington Post) *** Local Caption *** Vera Wang

Michael Kors

Vaše delo mora biti navdihujoče in hkrati prinašati koristne informacije. Uspeh je v uravnoteženosti.

Victoria Beckham

Vedno govorim, da so za napredovanje v vaši karieri, najbolj pomembne izkušnje. Poskušajte da sprejmete čim več poslov, ki se vrtijo v vaši panogi.

Carine Roitfeld

Vaše poslovno življenje morate včasih ločiti od zasebnega. Če ste v nekem težkem življenjskem obdobju in imate priložnost da delate, se popolnoma posvetiti delu in dajte vse od sebe. Delo vas v tem času spodbuja in dela srečne. Mislim, da bi vsak moral delati tisto, kar ga dela srečnega. Jaz bom v modi toliko časa, dokler me bo moda osrečevala.

NEW YORK - FEBRUARY 16: Corine Roitfeld, Editor-in-Chief of the French edition of Vogue, attends the Altuzarra show during Mercedes-Benz Fashion Week Fall 2009 at the Andrew Kreps Gallery on February 16, 2009 in New York City. (Photo by Alli Harvey/Getty Images) *** Local Caption *** Corine Roitfeld

Foto: Pinterest, Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam