fbpx

Največje lepotne ikone 80-ih!

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Ženske, ki so bile sinonim za najbolj znano modno desetletje.

Niti eno drugo obdobje v modni zgodovini ni prineslo toliko eksperimentov in drznih trendov, kot so bila osemdeseta. Svoboda oblačenja ni bila nikoli na višjem nivoju in to velja tudi za svet lepote. Dovoljeno je bilo praktično vse in zdi se, da je bil osnovni recept bolj nor, ključ do uspeha.

Kombinaciji hipi sloga, ki je dominiral v 70-ih letih, se je pridružil še disco trend, zato nas ne preseneča, da so 80-ta postala najbolj nora leta.

Madonna je bila s svojo mešanico punka, roknrola, diska in romantično gotskega sloga, ena izmed najbolj prepoznavnih in modnih ikon. Tako kot vsaka izvirnost v svetu mode, je  pevka zelo hitro dobila svoje posnemovalce in od leta 1985 je po svetu hodilo na milijone deklet v mrežastih nogavicah, kavbojskih krilih, jaknah s kovinskimi detajli in kupom verižic okoli vratu.

V lepotnem svetu je prevladovala frizura! Prevladovala, dobesedno, saj so ženske med seboj kar tekmovale, katera bo imela bolj natupirano frizuro. Trend je šel tako daleč, da volume ni bil več proporcialen z glavo in telesno zgradbo.

Če že govorimo o proporcih in nesorazmerju, ne smemo pozabiti na XXL podložena ramena. Podložena ramena so se nosila na plaščih, jaknah, bluzah in celo majicah ter puloverjih.

V uredništvu so poiskali deset modnih in lepotnih trendov, ki so jih na posrečen (ali manj posrečen) način nosile najbolj popularne ženske tistega časa:

Madonna

Sade

Jane Fonda

Demi Moore

Kim Basinger

Princesa Diana

Lisa Bonet

Michelle Pfeiffer

Brooke Shields

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam