fbpx

Največje Chanelove muze

Izbor urednice, Lepota, Moda, Novice, Novice, slider

Dame, ki so imele (in še imajo) vpliv, da je Chanel danes to, kar je!

Tokrat se bomo posvetili ženskam, ki so krasile oglasne panoje, kampanje in na ženstven način promovirale parfume ter kozmetiko, vrh vsega pa so bile (nekatere so to še danes) Chanelove muze.

Chanel je sinonim za malo črno obleko, tvidaste kostime in pudrasto cvetlične parfume. Za veliko žensk širom sveta je Chanel klasična, visoka eleganca, ki se ji ne morejo upreti, in če nimajo kakšnega kosa v svoji garderobi, ga imajo nedvomno na kozmetični polici.

Za izboljšanje prodajnih rezultatov ter približevanju potrošnikom, vsako leto prestižna francoska hiša, pod vodstvom Karla Lagerfelda izbira posebne obraze – tako imenovana it dekleta, ki so običajno zelo ženstvena.

Karl in njegove muze: Alice Dellal, Kristen Stewart in Vanessa Paradis

Za vas smo poiskali dame, ki so vplivale, da je Chanel danes to, kar je:

Catherine Deneuve

Modne hiše včasih niso najemale filmskih igralk za obraze oglaševalskih kampanj. Pri Chanelu se je to spremenilo s prihodom Catherine Deneuve leta 1974, ko je postala zaščitni obraz legendarnega parfuma No. 5.

Izbira plavolaske, ki je zablestela v filmu Belle de Jour (Lepotica dneva), je prodajo parfuma ponesla v višave, zato so se tudi pri konkurenčnih hišah odločili, da se bodo za oglaševanje obrnili k filmskim velikanom.

Carine Roitfeld

Nekdanja glavna in odgovorna urednica francoskega Voguea je kar nekajkrat nastopala v Chanelovih oglasih. Najbolj pa nam je ostala v spominu leta 2012, ko je v Chanelovem kostimu, klobuku in škarjami pozirala za naslovnico njihove knjige The Little Black Jacket.

Willow Smith

Hiša Chanel je za kampanjo sončnih in korekcijskih očal izbrala hčerko Willa Smitha, Willow in požela veliko odobravanje. Fotografije mlade Willow so bila popolna osvežitev za znamko, ki je do tega trenutka izbirala bolj zrele dame, kot so Nicole Kidman, Marion Cotilard in Vanessa Paradis.

Ines de le Fressange

Sodelovanje med Karlom Lagerfeldom in Ines de la Fressange sega v že osemdeseta leta prejšnjega stoletja, leta 2011 pa sta sodelovanje ponovno obnovila.

Nicole Kidman

Po filmu Moulin Rouge je Karl Lagerfeld k sodelovanju povabil avstralsko lepotico za eno izmed najdražjih kampanij v zgodovini oglaševanja, saj naj bi po navedbah stala kar 33 milijonov evrov.

Audrey Tautou

Francoska igralka je odlično uprizorila znamenito oblikovalko v filmu Coco, avant Chanel (Coco pred Chanelom) in takoj podpisala sodelovanje s to prestižno hišo.

Linda Evangelista

Linda je Chanel »spoznala« leta 1985 in od takrat je tudi njihova muza.

Kristen Stewart

Aktivna v kampanjah in reklamah, je Kirsten več kot upravičila visoka pričakovanja vodilnih pri Chanelu. Sodelovanje, ki traja še danes, sta Kirsten in Chanel podpisala leta 2012.

Lily-Rose Depp

Mlada in krhka Lily-Rose gre po stopinjah svoje mame, znane igralke in pevke, Vanesse Paradis, ki je bila svoj čas zelo priljubljena Chanelova muza. Ko se je Lily-Rose leta 2015 pojavila na njihovi modni reviji, je bilo jasno, da jo bomo videvali tudi v Chanelovih oglasnih kampanjah.

Lily-Rose Depp

Vanessa Paradis

Keira Knightley

Angleška igralka je obraz za Coco Mademoiselle in Rouge Coco ter je hkrati ena izmed pravih ambasadork hiše, ki se redno pojavlja na rdeči preprogi v kreacijah, pod katere se podpisuje Chanel. Nam je najbolj v spominu ostala njena poročna obleka, ki jo je kasneje oblekla tudi za rdečo preprogo.

 

 

Foto: Getty, Pinterest, Chanel


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam