fbpx

Katera je najbolj plačana igralka vseh časov?

Lifestyle, Novice, Prva stran

Edina ženska v moški družbi.

Ne glede na poveličevanje ikonskih igralk in njihovega talenta, Hollywood še vedno verjame, da so njihovi moški kolegi tisti, ki prinašajo prihodek filmski industriji.

Razlika med honorarjem je najbolj razvidna iz dejstva, da je najbolje plačana igralka Jennifer Lawrence, v letu 2015 zaslužila 52 milijonov dolarjev, medtem ko je njen kolega Robert Downey Jr. kot najbolje plačani igralec, zaslužil 80 milijonov dolarjev. O tej težavi so preteklo leto v medijih spregovorile Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Viola Davis in se uprle proti krivici, ki traja že desetletja.

sj

Aktualno leto 2016 je prineselo še drugo poročilo o zaslužkih v Hollywoodu in zanimivo je, da je naziv za igralko z največjim zaslužkom prejela Scarlett Johansson, vendar le s svojim 10. mestom. Prvih devet mest so zavzeli moški, in sicer je Harrison Ford na prvem mestu, za njim Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, Tom Hanks, Robert Downey Jr., Eddie Murphy, Tom Cruise, Johnny Deep in Michael Caine. Naslednja ženska je šele na 19. mestu (Cameron Diaz).

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam