fbpx

Na Ljubljana Fashion Week-u se bo predstavilo več kot 20 oblikovalcev

Moda, Novice, Prva stran

LJFW bo že četrtič v strogem središču Ljubljane.

Trg republike je letošnje prizorišče Ljubljanskega tedna mode. S kolekcijami za jesen-zimo 2016/2017 se bo med 13. in 16. aprilom na modnih revijah v okviru Ljubljana Fashion Week(LJFW) predstavilo več kot 20 oblikovalcev oziroma blagovnih znamk.

Ljubljanski teden mode se že četrtič odvija v strogem središču Ljubljane: medtem ko so bile lani spomladi kolekcije prvič predstavljene na Kongresnem trgu, se letos osrednje dogajanje seli na novo lokacijo – Trg republike.

»Veseli nas, da nam Mestna občina Ljubljana zaupa, da oživimo Trg republike, in dokažemo, da je pravi prostor za tovrstne dogodke. Novo prizorišče ponuja zaradi večje površine še več produkcijskih možnosti in s tem boljše pogoje za predstavitev novih kolekcij – ne le strokovnjakom iz kreativne industrije, kupcem (t. i. buyerjem), potencialnim vlagateljem in novinarjem, ampak tudi širši javnosti. Lanski premik tedna mode v središče mesta se je namreč izkazal za dobro odločitev, saj je z njim modno dogajanje pritegnilo zanimanje širše javnosti, ki tako pride v stik z domačim modnim oblikovanjem in kolekcijami oblikovalcev oziroma blagovnih znamk, kar ostaja naša želja tudi v prihodnje. Spremembe so pozitivno sprejeli tudi oblikovalci, ki so se za sodelovanje na tokratnem tednu mode odločili v še večjem številu kot lanskega aprila,«

je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

LJFW-april2016-FB-cover-image_hashtag_FOTO_by_Mimi_Antolovic

Svoje kolekcije bodo od 13. do 16. aprila 2016 predstavili naslednji oblikovalci oziroma blagovne znamke:

Almirasadar (Almira Sadar), Ana Jelinič (Ana Jelinič), Draž (Urška in Tomaž Draž), EBER krznarstvo (Mateja Štimac, Milena Eber Štimac), ERIC MATYASH (Eric Maj Potočnik, Matjaž Plošinjak), Janja Videc (Janja Videc), MAJA FERME fashion (Maja Ferme), maja štamol (Maja Štamol Droljc), Matic Veler (Matic Veler), MiroMisljen (Miro Misljen), MORRO

Sartoriale (Tatjana Kalamar Morales), Natasa Persuh (Nataša Peršuh), niOka (Nika Ravnik), Pentlja Concept Store, PRINCIP (Mojca Celin), Sanija Reja Aske (Sanija Reja), Simona Lampe (Simona Lampe), Sofia Nogard (Mija Curk, Boštjan Mljač) in kolektiv [email protected] (Timotej Bistan, Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič). Pridružili se jim bodo še oblikovalci iz Srbije in Hrvaške.

Poleg naštetih se bodo s svojimi kreacijami na LJFW, ki tudi letos poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, predstavili študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Foto: Mimi Antolović

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam