fbpx

Modna oblikovalka, ki je zavrnila sodelovanje z ameriško bodočo prvo damo, Melanio Trump

Lifestyle, Moda, Novice, Novice, slider

K bojkotu poziva tudi ostale oblikovalce.

Sophie Theallet je sporočila, da ne bo oblačila prihodnje prve dame Združenih držav Amerike, Melanie Trump in hkrati pozvala tudi druge oblikovalke naj sledijo njenemu zgledu.  V čustvenem sporočilu je francoska modna oblikovalka, ki je redno sodelovala z Michelle Obama potrdila, da s prihodnjo prvo damo ne želi sodelovati.

gallery-1479459586-sophie-theallet

“Kot nekdo, ki obožuje in si prizadeva za raznolikost, svobode posameznika in spoštovanja vseh življenjskih slogov, sporočam, da ne bom sodelovala v kakršnem koli načinu s prihodnjo prvo damo.” je zapisala. “Retorika rasizma, seksizma in ksenofobije, ki jo je v predsedniški kampanji sprožal njen soporog, so v nasprotju z vrednotami, ki jih želimo živeti. Rada bi spodbudila tudi svoje kolege oblikovalce, da storijo enako.”

Sophie, katere modne revije so redno na seznamu New York Fashion Week-a, je opisala sodelovanje z Michelle Obama, ki ga je označila kot enega izmed vrhuncev njene kariere in zelo počaščenega.

“Veliko je pripomogla k prepoznavnosti in spoštovanju našega imena. Njene vrednote in dejanja so se zakoreninile globoko v meni.”

gallery-1479460636-michelle-obama-sophie-theallet

Sophie Theallet je znana po presenetljivih oblekah, ki so opažene na rdečih preprogah, zato je med zvezdniki zelo priljubljena. Njene kreacije nosijo Alicia Keys, Shailene Woodely in Kim Kardashian.

gallery-1479460702-kim-kardashian-sophie-theallet

Modno oblikovanje je spoznavala v Parizu pod taktirko Jean Paul Gaultiera in Azzedine Alaie , nato pa se je leta 2007 preselila v New York in odprla lastno modno znamko.

“Naše modne revije, kampanje in zvezdniki so vedno podpirali raznolikost, v kateri živimo danes. Vem, da ni preveč pametno, da se mešam v politiko. Cilj našega družinskega podjetja ni denar, ampak cenjenje umetniške svobode. Vedno si in si bomo prizadevali k bolj humanemu, zavestnemu in etničnemu načinu za ustvarjanje. Poštenost je naša edina prava vrednota.”

V predsedniški kampanji je Melania Trump nosila oblačila številnih oblikovalcev, med njimi Ralph Laurena, Guccija, Fendija, Roksande Ilincic in Dolce & Gabbana, ki jih je največkrat kupila kar preko spleta. Glede na ocenjeno premoženje njenega sporoga, ki znaša 3,4 milijarde ameriških dolarjev, je zelo verjetno, da Melanie ne bo zaustavilo prav nič, kar bi ji preprečilo nakupa Sophijinih kosov, tako preko spleta kot tudi v njeni newyorški trgovini.

melania-trump-roksanda-rnc-dress

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam