fbpx

Mobilna aplikacija za modne navdušence

Moda, Moška moda, Zanimivosti, Ženska moda

Dileme in dvomi o vaši kombinaciji oblačil so preteklost, saj so zmagovalci slovenskega tekmovanja Imagine Cup objavili mobilno aplikacijo Shop or Drop, ki vam bo pomagala kadar se boste znašli v negotovosti pri nakupovanju ali kombiniranju oblačil. Uporabnik odpre aplikacijo, se fotografira in fotografijo pošlje izbranim prijateljem in/ali naključnim uporabnikom aplikacije. Ti dobijo t. i. […]

shopordrop

shopordropDileme in dvomi o vaši kombinaciji oblačil so preteklost, saj so zmagovalci slovenskega tekmovanja Imagine Cup objavili mobilno aplikacijo Shop or Drop, ki vam bo pomagala kadar se boste znašli v negotovosti pri nakupovanju ali kombiniranju oblačil.

Uporabnik odpre aplikacijo, se fotografira in fotografijo pošlje izbranim prijateljem in/ali naključnim uporabnikom aplikacije. Ti dobijo t. i. push notification oz. v slovenščini potisno sporočilo in lahko takoj odgovorijo s Shop (kupi) ali Drop (opusti).

Ekipa, ki jo sestavljajo Borut Likar, Maša Judar, Dušan Kalanj, Gašper Kolenc, Miha Mlakar in Mitja Rakar, je zmagovalka slovenskega tekmovanja Imagine Cup. To je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študentje višjih in visokošolskih šol z vsega sveta.

Hitra odzivnost je ključnega pomena, saj uporabnik naše aplikacije običajno prosi za nasvet med nakupovanjem in ga torej potrebuje takoj. Odvisna je od več dejavnikov, najbolj seveda od števila uporabnikov, ki jim pošlje obvestilo. To so lahko njegovi bližnji prijatelji, lahko naključni uporabniki aplikacije, če želi bolj objektivno mnenje, lahko pa tudi oboji. Če je prošnja za nasvet poslana obojim, je verjetnost takojšnjega odziva večja. Po izkušnjah naših uporabnikov je to lahko tudi samo nekaj sekund,” nadaljuje Maša.

Če je bila aprila aplikacija na tekmovanju še malce v povojih, se zdaj njeni ustvarjalci lahko pohvalijo z zelo dobrimi odzivi uporabnikov, kar kaže nenehna rast števila prenosov aplikacije. V prvem dnevu se je aplikacija povzpela na lestvico najbolj vročih brezplačnih aplikacij v Sloveniji. Aplikacija je brezplačna in na voljo za mobilno platformo iOS (Apple iPhone, iPad in iPod), medtem ko bo za Android na voljo predvidoma na začetku prihodnjega leta.

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam