fbpx

Mladenič sporoča dekletom: “Zaradi takšnih fotografij, ste videti kot meso v vitrini!”

Odnosi, slider

Izzivalne fotografije imajo ravno nasprotni učinek!

Fotografije deklet, ki so jim prioriteta njihove prsi in zadnjice, osvajajo vsa družbena omrežja. Objavijo jih zato, ker so prepričane da je to najboljši način, da bi pritegnile pozornost. Kako dejansko je to videti skozi moške oči, je razkril mladenič Goran Kliska, pod imenom Capitano na Facebooku.

Njegovo sporočilo, posvečeno razgaljenim dekletom, se glasi takole:

Poskušajmo biti realni v naslednjih nekaj vrsticah. Nekaj časa sem želel narediti takšno fotografijo, da pojasnim nekaj. Realno in objektivno gledano 99 od 100-tih moških bi samo po sebi prikazano na fotografijah spalo z vsakim dekletom iz takšne fotografije. Lepe zadnjice, privlačne drže, zakaj pa ne?

11

Drugo dejstvo je, da bi vsaj 95 od teh 99-ih moških le spalo z dotičnimi dekleti in se jim nikoli več oglasilo, lahko morda spet kdaj samo zaradi potrebe, vendar nimajo nove zadnjice za potrebe zmenka.

So ti moški krivi za tak pristop? Do neke mere so, saj je zelo površen. Ampak, ali je tem moškim ponujeno nekaj posebnega, več od tone istih fotografij, istih poz, istih filtrov, istih prikazov, ki nimajo ničesar drugega za ponuditi kot osnovne instinkte?

Je, ampak v zelo zelo malem odstotku. Res vam poskušam povedati nekaj pomembnega. Če nenehno objavljate slike v eni ali dveh pozah, v katerih ste videti dobro, in pri tem na fotografijah pokažete zadnjico ali prsi, pa je nepomembno ali je to v kopalkah, spodnjem perilu ali pa kratkih hlačkah/kratki oblekici/krilcu, ki vam odkriva polovico zadnjice, kako lahko pričakujete, da vas katerikoli moški gleda kot nekaj drugega kot seksualni objekt?

55

Resnično ne razumem. Naj mi nekdo razloži situacijo, kjer ženska vedno znova kaže prsi in zadnjico, vi (moški) pa si zamišljate, kako takšno žensko predstaviti staršem in jo videti kot steber čustvene povezave in stabilne zveze, ki mu izpopolnjuje življenje? Kako?

In katastrofalno je to, da vedno bolj v zadnjem času, v celoti zmanjšate obraz ali ga pokrijete z lasmi, ali zatemnite, igrate neko umetnost, v resnici pa ste videti kot kos mesa v vitrini, ki ga vsak lahko le gleda, kako ga bo kupil, izkoristil, in konec. Razmislite o tem.

Ali si res želite biti del vitrine, ki vsebuje meso, ki se seveda uporabi samo enkrat, da se nasiti, in naslednji dan gleda drugo meso? Res mi je žal, da so prišli takšni časi, ko so se vrednote spremenile in postale popolnoma osnovne, brez globine, brez zgodbe, polne praznine.

77

Namenoma nisem izkoristil fotografij, ki jih vidim pri svojih prijateljicah na Facebooku, da jim ne bi delal škode, ampak sem izbral naključne s spleta, ampak realno, ko ste se same objavile tako površno in primitivno, ne vidim, da imate pravico do pritožbe o tem, kako vas kdo gleda ali dela s takšno ponudbo.

Rad bi samo za konec povedal, da sem zelo vesel, ker imam v življenju tudi nekaj oseb med prijatelji, ki so zelo privlačne, zelo zaželene, in nimajo niti ene “vitrina” fotografije. Večinoma so v oblekah, v elegantni, damski izdaji in pogosto z nasmehom, naravnim videzom, toplim pogledom, ki pravzaprav najbolj privlači.

Takšna dekleta si želiš prijeti za roko, jo predstaviti staršem, se sprehoditi z njo po mestu, povedati, da je tvoje dekle v javnosti, jo paziti in ne dati nikomur.

Naj živijo dame, ki jih je vse manj, za druge pa navijam, da se spametujejo, preden bo prepozno.” 

Mladenič je zaključil v svojem slogu. Izzivalne fotografije imajo ravno nasprotni učinek!

 Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam