fbpx

Miti in resnice o strijah

Lepota, Novice, Prva stran

Ali lahko preprečimo njihov nastanek?

Večina od nas se je vsaj enkrat v življenju srečala s strijami, nekatere nam postopoma zbledijo, druge pa ostanejo in so zelo vidne. Strije so posledica poškodovanega podkožnega tkiva in nastanejo zaradi raztezanja kože, zaradi posledic povečanja telesne teže ali pa zaradi pomanjkanja elastičnosti in hidratacije v vaši koži.

Odkrivamo pet mitov, v katere ne smete verjeti, če želite imeti gladko kožo brez strij.

Nemogoče je preprečiti nastanek strij

Čeprav je res, da je za nastanek strij najbolj zaslužna genetika, obstaja način, kako preprečimo njihov nastanek. Ključ do uspeha je pravilna hidratacija vaše kože. Če ima vaša koža dovolj hidratacije, drži svojo maksimalno elastičnost in posledično bo manj verjetnosti za nastanek strij.

strije1

Vitki ljudje nimajo strij

Strije so posledica raztegovanja kože in se lahko pojavijo pri vseh ljudeh, med puberteto, nosečnostjo ali kot posledica prehitrega pridobivanja ali izgubljanja kilogramov. Strije lahko dobite tudi, če ste vitke postave.

Strije bodo izginile, če boste izgubili odvečne kilograme

Pravzaprav zaradi izgubljanja teže, še posebno če je le – ta hitra, lahko strije pridejo še bolj do izraza, saj koža postane manj napeta. Ne izgubljajte več kot kilograma in pol na teden, saj se koža ne more tako hitro privajati na spremembe.

strije2

Strije bodo izginile same od sebe 

Kljub temu, da lahko sčasoma strije zbledijo, popolnoma nikoli ne izginejo same od sebe. Če želite zmanjšati njihovo vidnost, uporabite naravna olja, ki vsebujejo vitamine A in E, ki pomagajo pri izboljšavi elastičnosti kože in ustvariti nov kolagen, ki bo izboljšal teksturo in tonus vaše kože.

strije

Strije imajo samo ženske

Nopolna neresnica je, da imajo strije samo pripadnice nežnejšega spola. Tako ženke, kot tudi moški, če imajo svojo kožo premalo hidratirano ali pa hitro pridobivajo ali izgubljajo kilograme, lahko dobijo strije.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam