fbpx

Vedno aktualno: manikiranje in lakiranje nohtov

Nega telesa

Umazanija in črni nohti so podlaga za razvoj bakterij, zato vedno pazimo na čistočo nohtov. Roka pa je lepa samo takrat, kadar so lepo oblikovani in negovani tudi nohti.

Umazanija in črni nohti so podlaga za razvoj bakterij, zato vedno pazimo na čistočo nohtov. Roka pa je lepa samo takrat, kadar so lepo oblikovani in negovani tudi nohti.
Dolžina nohtov je odvisna od trenutnih modnih trendov, prav tako lahko trdimo za obliko. Vsekakor je dolžina nohtov odvisna tudi od dela, ki ga opravljamo. Igranje določenih inštrumentov, tipkanje ali negovanje nežne otroške ritke prav gotovo zahtevajo kratko postrižene nohte.

Dolgi so lahko od 3- 4 milimetre. Taka dolžina nohtov nas pri delu ne bo ovirala, lepo negovani nohti pa bodo prav tako lepi.

Za dobro nego nohtov si moramo najprej priskrbeti dobro manikirko, katero lahko kupimo v vseh bolje drogerijah in lekarnah.

Dobra manikirka vsebuje gibko in dolgo jekleno pilo, upognjene škarjice za kožico in škarjice za nohte, lopatico za odrivanje in vzdigovanje kožice, leseno palčko in listek steklenega papirja. Za piljenje in poliranje, si lahko kupimo tudi set pilic, ki nam pomagajo urediti noht od grobega piljenja vse do poliranja. Za manikiranje potrebujemo tudi posodico z posebno tekočino ali kar milnico, nekaj vate in mastno kremo.

Postopki manikiranja

  • lak-za-nohte-1Preden začnemo urejati nohte, si najprej odstranimo lak (če imamo lakirane nohte).Za odstranjevanje laka ne uporabljajte acetona, saj topi nohtno maščobo, suši noht in povzroča cepljenje nohtov. Izberite raje odstranjevalce, ki vsebujejo olja in noht še dodatno nahranijo z maščobo.
  • Nato se odločimo za obliko in nohte pilimo toliko časa, dokler ne dobimo želene oblike. Trenutne smernice narekujejo ravno pristrižene nohte z rahlo zaobljenimi robovi. Pilimo vedno v isti smeri (nikar nohtov ne žagajte, ker noht s tem poškodujete). V vse strani lahko pilite noht le takrat, kadar imate za to primerno pilo. To je posebna pila, ki ima na svoji površini mikrokristale.
  • Nato okoli nohtov nanesemo posebno kremo za mehčanje kožice. Roke nato za par minut pomočimo v kopel, kateri smo dodali malo mandljevega olja, da se nohtna kožica še bolj omehča. Roke nato temeljito obrišemo in z leseno palčko ali lopatico (lahko tudi grobo brisačo) dvignemo in potisnemo zmehčano kožico proti nohtnemu korenu. Pomembno: Nohtne kožice nikoli ne odstranjujemo s škarjicami.
  • Nato z oljem ali kremo namažemo ves noht, skupaj s kožico(tako preprečimo izsušitev nohta).
  • Čez nekaj minut z brisačo odstranimo odvečno maščobo in nohte najprej premažemo s podlago, nato pa dvakrat z barvnim lakom.
  • Lak nanašamo na noht v treh potezah, najprej na sredino, nato pa še na vsako stran enkrat. Pri lakiranju je pomemben tudi vrstni red. Vedno začnemo s kazalcem, nato pridejo na vrsto prstanec, sredinec, mezinec in nazadnje palec.Če najprej lakiramo palec, steče lak od zunanjih robov na sredino, kjer se napravi greben. S čopičem nanesemo lak po celem nohtu: pričnemo ob korenu in nadaljujemo k prostemu robu. Pri širokih nohtih pustimo oba robova neobarvana, tako da jih s tem optično zožamo.
  • Preden ponovno nalakiramo, počakamo, da se prejšnji nanos posuši.
  • Ne pozabimo na nohte na nogah, ti so nam v poletnih dneh lahko v pravi okras.

Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam