fbpx

Ljudje, ki veliko preklinjajo, so bolj iskreni!

Odnosi, Prva stran

Logično, kajne?

Zadnja psihološka študija je potrdila, da ljudje, ki več preklinjajo, manj lažejo oz. so bolj iskreni – logično, kajne? Trdijo, da je preklinjanje “nefiltriran” in resnični vir čustev, ki je ena od značilnosti najbolj iskrenih ljudi. Zadnja sprejeta študija je bila objavljena v reviji Social Psychological and Personality Science in je utemeljena z dejstvi študije, ki so jo opravili na dveh skupinah.

Prva skupina je bila sestavljena iz 279 anketirancev, ki so na vprašanje, zakaj preklinjajo preprosto odgovorili, da tako pokažejo svoja negativna čustva in da je to boljši način, kot da nekoga nenamerno užalijo. Koliko resnično preklinjajo, so izmerili s seznamom kletvic, ki jih uporabljajo v govorici ali v pisni obliki.

Preberite še: Ljubezenska čustva nadzorujejo možgani, ne srce!

Drugo skupino, je sestavljajo 74.000 Facebook uporabnikov, ki so na podlagi njihovih odgovorov prišli do ugotovitve, da tisti, ki bolj lažejo, manj uporabljajo zaimke, kot je “jaz” in bolj uporabljajo pridevnike, kot so “zaskrbljen” ali “živčen”.

Eden od avtorjev študije, David Stillwell z Univerze v Cabridge-u je to pojasnil tako:

“Obstajata dve možnosti, kako gledati na to. Lahko mislimo, da tisti, ki veliko preklinja, ima negativno socialno vedenje ali da je zaradi tega slab človek. Druga možnost je ta, da razmislimo o tem na način filtriranja izjave, ki se na koncu izkaže, da človek ničesar ne skriva.”

Lahko se boste po prebranem prispevku manj obremenjevali, če boste kdaj preklinjali in iz sebe izlili vsa negativna čustva. Vendar, pazite, da ne boste preveč glasni. 🙂

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam