Lepotni posegi telesa: Liposukcija

Nega telesa

Kaj se doseže z liposukcijo, na katerih predelih je možna in katere zvezdnice so se je poslužile.

Liposukcija je izsesavanje maščobe iz naslednjih predelov telesa:
 
• podbradek,
• trebuh,
• boki,
• stegna,
• kolena,
• goleni itd.
 
To ni metoda, ki nadomešča hujšanje, saj lahko z liposukcijo odstranijo največ 2000 ml maščobe s tistih delov telesa, kjer s hujšanjem in telesno aktivnostjo ne morejo odpraviti maščobe. Torej je to oblikovanje telesa in ne redukcija telesne teže, niti popravljanje izgleda kožne površine. Ravno nasprotno, koža je lahko po operaciji nekaj časa bolj ohlapna, odvisno od količine odvzete maščobe v določenem predelu, od elastičnosti kože in starosti pacientke. Zlasti je to izrazito na notranji in zunanji strani stegen, če pacientka vztraja, da posesajo vso maščobo, kljub njihovemu opozorilu. Pri liposukciji morajo pustiti enega do dva cm podkožnega maščevja (odvisno od regije telesa in anatomskih razmer pacienta). V primeru, da pacient želi stanjšanje tudi tega sloja, je seznanjen z možnostjo neravne kožne površine.
Rezultat liposukcije je trajen pod naslednjimi pogoji, da:
 
• se pacient ne zredi več kot 5 kg
• ne jemlje hormonskih preparatov (npr. kontracepcijske pilule)
• ni hormonskih sprememb (obolenje ščitnice, ginekološke težave, ki spremenijo hormonski status)
• nosečnost, porod, dojenje (ki spremenijo hormonski status)

CDCB53BE-0E03-11E2-8190-E7A465B94067

Poseg traja od 60-120 min. 
Zvezdnice, ki so odšle na liposukcijo kar mrgoli. Ene iz med njih so: najlepša Angležinja Pippa, Sandra Bullock, Cameron Diaz in še številne druge. Neverjetno pa je, da je 51-letna Sarah Burge svoji 7-letni hčerki Poppy Burge podarila za njo priročno in koristno darilo. “Bon sem ji vtaknila v nogavičko, ki jo je nastavila Božičku. V tem ne vidim ničesar napačnega,“ je povedala. “Kar naprej me prosi za lepotni poseg. Želi si biti lepa in liposukcija je eden od posegov, ki vedno prav pridejo. Ti boni se mi zdijo dobra naložba v prihodnost, podobna varčevanju za njeno šolanje.« Lahko bi rekli, da je življenje v Hollywoodu krivo vsega!

Liposukcija trebuha

Štrleč trebuh lahko popravijo z liposukcijo le toliko, za kolikor stanjšajo kožno-podkožno gubo, ki jo primejo med palec in kazalec in se izraža v obliki obroča okoli trebuha, ko so v sedečem položaju. Koliko se bo skrčila koža, je odvisno od pacientovega organizma. Sicer pa je za štrleč trebuh odgovorna ohlapna trebušna stena in maščoba znotraj trebuha, ki pritiska od znotraj na trebušno steno in s tem dela štrleč trebuh.

DBD22960-0E03-11E2-8190-E7A465B94067

Z liposukcijo zadnjih dveh mehanizmov štrlečega trebuha ne morejo korigirati, zagotovo pa odstranijo “šlauh”, ki se pokaže v sedečem položaju. Če se koža v enem letu ne skrči dovolj, jo lahko še kasneje (naknadno) izrežejo. Po naših izkušnjah se za ta poseg odloči zelo malo pacientk, ker so zadovoljne že z rezultati liposukcije.
 

Poseg traja od 60-120 min.
Čeprav je preteklo že več let, od kar se je zvezdnica Tara Reid odločila za liposukcijo, pa njene posledice čuti še danes. Med nakupovanjem v Los Angelesu je njena kratka majčka namreč razkrila nagubano in pomarančno kožo, ki je posledica ponesrečene liposukcije.

Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam