fbpx

Kolikokrat seksajo ljudje v 20-ih in 30-ih, koliko pa v štiridesetih …?

Odnosi

Je premalo, če imate s partnerjem spolni odnos enkrat tedensko?

To težko posplošimo, se strinjate? Vsaka zveza je drugačna in tudi zmožnost libida ni enak pri vsakem človeku. Torej, strogega pravila, kolikokrat je treba imeti spolni odnos v določeni starostni dobi, ni.

Preberite še: To so leta, ko so ženske najbolj privlačne

Kljub temu pa so znanstveniki na inštitutu Kinsey objavili zanimivo raziskavo, ki kaže, kolikokrat v povprečju seksajo ljudje v različnih starostnih skupinah.

Mladi – željni seksa?

Če verjamemo rezultatom te raziskave – to drži. Največkrat seksajo osebe med 18 in 19 let – v povprečju 112 krat letno (dvakrat tedensko). Na drugem mestu so osebe med 30-39 leti, ki se med rjuhami letno potijo 86 krat. Sledijo pa osebe med 40-49 leti, ki to počnejo 69 krat letno.

Preberite še: 5 seks položajev, za katere prvič slišimo! jih boste preizkusili?

Zakaj pogostost spolnih odnosov z leti pada?

Jasno je, da bolj, ko smo stari, več je telesnih težav. Boli nas hrbet, imamo težave z menopavzo ali pa smo preprosto utrujeni … zaradi tega ni čudno, da želja po spolnosti pada. Poleg tega je normalno, da po 20 letih zakona, zakonci ne občutijo potrebe po seksu čisto vsak dan, še posebej, kadar pridejo na vrsto otroci – seks ni več v prvem planu.

Spadate morda med ženske, ki niso v najbolj aktivni skupini? Ne skrbite, ni tako slabo, kot se zdi na prvi pogled. Malo seksa ne pomeni, da imamo slabega.

Preberite še: 7 resničnih zgodb: kako pogosto seksajo poročeni pari?

Druge raziskave so namreč pokazale, da ženske šele v srednjih tridesetih doživijo seksulani Olimp – številne šele takrat doživijo prve orgazme.

Foto: Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam