fbpx

Koliko hialuronske kisline potrebuje koža?

Lepota, Nega telesa, Obraz, Prva stran

V tem članku se skriva odgovor, zakaj je treba kožo obraza, če hočemo ustaviti staranje, vlažiti in še enkrat – vlažiti.

Da bi kožo obraza čim dlje ohranili lepo, mladostnega videza, napeto in bleščečo, je potrebnih več dejavnikov in nobenega od njih ne bi smeli zanemariti. Nega kože pomeni naslednje: dovolj vnosa vode v telo, kakovostno prehrano, pa tudi vlaženje kože z negovalnimi sredstvi.

Hialuronska kislina že nekaj časa velja za tisto glavno sestavino, ki bi jo morali vsebovati negovalni izdelki za obraz, naj si gre za serume ali kreme, dnevno ali nočno nego. Če bomo izdelke s hialuronsko kislino redno uporabljali, bo naša koža obraza dlje časa videti mladostna, videz staranja pa bomo vsaj nekoliko preložili.

Dr. Joseph Hkeik

Po definiciji je hialuronska kislina molekula oziroma polisaharid, ki se že naravno nahaja v našem organizmu. Njena lastnost in obenem skrivnost je sposobnost, da nase veže molekule vode in tako zagotavlja še kako potrebno vlago naši koži. Znameniti estetski kirurg dr. Joseph Hkeik iz klinike All Saints klinike v Sydneyu še bolj slikovito razloži pomen hilauronske kisline v našem telesu:

“To, kar naše telo naredi za kožo, slednja tudi izčrpa v samo sedmih dneh. Zato jo je treba ves čas vlažiti…in še enkrat vlažiti.”

Hialuronska kislina se nahaja marsikje v našem organizmu, denimo tudi v očesu in v sklepih ter igra pomembno vlogo pri zadrževanju vode v telesu. Toda sčasoma, s procesom staranja, telo preneha proizvajati toliko hialuronske kisline, kot jo je denimo v mladosti.

Collistarjeve ‘molekule mladosti’ v spreju s hialuronsko kislino za vlaženje in lifting

To je tudi eden od razlogov, zakaj se začnejo na obrazu kazati znaki staranja, saj je v našem telesu vse manj naravnega anti-age sredstva. Koža postane prepredena z gubicami, je dehidrirana in nima več napetega videza. Zato potrebuje dodatno pomoč od zunaj, da spet dobi nazaj svojo mladostnost.

NIVEA CELLULAR Anti-Age ampula z visoko vsebnostjo hialuronske kisline za 7-dnevno terapijo

Izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino, kožo osvežijo, popravijo njen tonus, jo vlažijo ter ji dajejo sijaj. Ko je koža dovolj navlažena, se upočasni tudi proces staranja, elastičnost kože pa se dokazano izboljša.

MATIS-ova ‘črna linija’ Réponse Corrective z visoko vsebnostjo hialuronske kisline proti gubam

Hialuronsko kislino lahko nanašate s pomočjo krem in serumov, če jo ti vsebujejo, obstaja pa tudi postopek vbrizgavanja hialuronske kisline v podkožje na najbolj kritične predele obraza.

Linija izdelkov Eucerin Hyaluron-Filler za polnjenje gub s hialuronsko kislino

Kot pravi dr. Hkeik je bistvo hialuronske kisline to, da je že sicer naravno prisotna v našem telesu, zato jo organizem ‘prepozna’ kot dobrodošlo, povsem naravno pomoč. Če se uporablja v čisti obliki, neželenih reakcij na koži ni. Ko boste naslednjič kupovale sredstvo za nego kože, zato najprej preverite, ali vsebuje hialuronsko kislino.

 

Foto: Beauty Editor, All Saints Clinic, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam