fbpx

Koga motijo pajkice?

Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran

Presenetljiva odločitev o prepovedi nošenja pajkic na letih največje ameriške letalske družbe je razburkala javnost.

Presenetljiva odločitev je povzročila pravo verižno reakcijo ogorčenih žensk na družbenih omrežjih, saj ne razumejo, zakaj bi potovanje v pajkicah kogarkoli ogrožalo, še posebno ugleda letalskih prevoznikov.

Samo dva meseca po tem, ko je britanski parlament delodajalcem dovolil, da zaposlenim pogojujejo nošenje visokih petk v pisarnah, je nova prepoved o ženskem dress codu vznemirila ženske po celem svetu.

Konec tedna so dvema najstniškima dekletoma prepovedali vkrcanje na let ameriške letalske družbe United Airlines iz Denvereja v Minneapolis, zaradi nošenja pajkic.

»Vodja posadke je dekletoma naročil, naj čez pajkice oblečeta obleko, ali pa jima vstop v letalo ne bo dovoljen. Od kdaj je postala družba United Airlines modna policija?«

je tvitnila pretresena priča dogodka, Sharon Watts.

Takoj, ko se je novica razširila po družbenih omrežjih, se je letalska družba odzvala s sporočilom za javnost, v katerem je navedla, da sta bili dekleti gostji zaposlenih in zaradi tega morata spoštovati dress code, ki velja za zaposlene v družbi United Airlines. Po napadih zaradi seksizma je družba povedala, da so pajkice na njihovih letih dobrodošle.

Zanimivo je, da je ta škandal prišel v času, ko so pajkice postale eden izmed največjih modnih trendov, ki se ne nosijo več samo na treningih, ampak tudi izven telovadnice; na delu, na kavi s prijatelji in za vse druge priložnosti.

V podporo mladenkama, so se javili tudi številni zvezniki, med njimi tudi Chrissy Teigen, ki je tvitnila, da je z družbo letela že dobesedno brez hlač, oblečena samo v obleko, ki je videti kot top. Naslednjič pa bo oblekla samo kavbojke in šal.

Pajkice so med drugim sestavni del kolekcij priznanih hiš, kot so Balenciaga, Celine, MaxMara in Chanel, prodaja pa je na spletni strani Net-a-Porter zrasla kar za 20 %, glede na enako obdobje lani.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam