fbpx

Katera rdeča šminka vam najbolj pristaja

Lepota, Novice, slider

Profesionalna vizažistka nam je odkrila mali trik, kako v poplavi rdečih odtenkov izbrati pravega.

Seksi rdeča barva je sinonim za strast, ljubezen in življnjsko energijo in zakaj ne bi nekaj te energije nosile na svojih ustnicah. Rdeča šminka je večna. Nekaj magičnega je na ustnicah rdeče barve. Nikoli ne gre iz mode in pristaja vsem. Da, res pristaja vsem. Čeprav je veliko žensk nasprotnega mnenja. Edino na kar morate paziti je odtenek, ki ga boste izbrale.

e

u

c

h

Profesionalna vizažistka nam je odkrila mali trik, kako v poplavi rdečih odtenkov izbrati pravega.

 Tjaša Marin, make up artist

i

“Rdeča šminka je šminka, ki naj bi jo nosile temperamentne ženske, ženske s karakterjem. Je znak samozavesti, poguma in trdnosti. Obstaja trik kako določiti pravi odtsnek rdeče. Ravnamo se po pigmentu oziroma odtenku naše kože, in sicer pogledamo, kakšne barve so vene na našem zapestju. V primeru, da so modro vijolične barve, je podton naše kože hladen in tako izberemo hladne rdeče podtone. To sta recimo barva višnje in vinska barva. Če pa so vene na naši roki, zapestju olivno zelene barve pa nam pristajajo rdeče šminke s toplejšimi podtoni. To sta na primer opečna in bakrena. Lahko pa se zgodi, da svojega podtona ne moremo določiti in v tem primeru izberemo nevtralno rdečo šminko. “

Tako za svetlejšo polt izberite koralno rdečo, za temno polt barvo slive in za srednje temno polt odtenek rdeče, ki ima zlat podton oziroma barvo brusnice. Pri nanosu rdeče šminke pa je potrebno biti še posebej pazljiv in natančen, zato se priporoča uporaba čopiča.

v

Uporabljajte črtalo za ustnice, ki ga nanesete tudi pod šminko. Tako bo barva obstojna še dlje. Vedno pa poudarite le en del obraza. Če imate rdeče ustnice, si nanesite še malo maskare ali narišite tenko črto na zgornjo veko. Saj veste manj je več.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam