fbpx

Karolina Kurkova: Iskreno o današnjih supermanekenkah

Moda, Novice, slider

“Ta dekleta ne poznajo truda.”

Legendarna manekenka Karolina Kurkova je te dni v središču pozornosti zaradi intervjuja za revijo The Edit, ki ga ureja ekipa Net-a-Porteta, kjer je zelo odkrito in ostro govorila o današnjih “supermanekenkah”.

31-letna češka manekenka je prepričana, da se je njena generacija precej borila, da bi obdržala status supermodela, vendar to zagotovo ne velja za nova dekleta, kot sta Gigi Hadid in Kendall Jenner.

Ko sem začela s kariero v manekenstvu ni bilo družbenih omrežij, prav tako nisem bila iz premožne družine z močnim družinskim rodovnikom. Moje delo je bil moj življenjepis, ki je govoril namesto mene in ni mi žal, ker sem se tako naučila discipline, in cenila sem vse, kar sem dobila. To me je držalo trdno na zemlji, ker sem bila seznanjena z dejstvom, da bom prehodila mnogo kilometrov po pisti preden bom postala nekdo.

kar4

Seveda neizogibno je bilo videti današnjo manekensko sceno in veliko popularnost, ki jo imata Kandell in Gigi.

Danes lahko tako hitro postanete znani, da je to že prav neverjetno in nevarno! Slava vam lahko napravi velik pritisk. Dekleta, ki imajo danes status supermodela, imajo morda 2 milijona sledilcev, ampak tem dekletom se ni bilo treba žrtvovati, stati v vrsti na castingih, snemati v izrednih razmerah. Ta dekleta ne poznajo truda. Ni jim bilo potrebno žrtvovati popolnoma nič!

kar3

Čeprav v času intervjuja ni omenila Kendall niti Gigi, je jasno, da Karolina namiguje na znameniti duo, ki prihaja iz vplivnih, bogatih družin in prevladuje na vsakem Tednu mode.

Kurkova še vedno verjame, da je danes velik del priljubljenosti neke osebe igrajo družbena omrežja, vendar da to res ni pošteno do deklet, ki so se usposabljale in delale s strokovnjaki.

Uspeh je, ko se boste zadržali na dolge steze. Kdo vam danes zagotavlja, da boste vedno tam? Morda ste v tem trenutku popularni, ampak kako dolgo boste? Kdaj se vas bodo ljudje nasitili? Ko se pojavi neka nova super zvezda, ki ima več milijonov sledilcev?

kar6

Karolina, ki se z manekenstvom ukvarja že več kot 15 let, se uvršča med veteranke v manekenstvu, vendar kljub temu, še vedno dela in snema.

Presenečena sem nad dejstvom, da še vedno delam, da sem še vedno tu. Živimo v časih, ko se vse dogaja hitro in se vse menja z neverjetno hitrostjo. Ne dovolim sebi da bi tekmovala z drugimi dekleti, novimi deklti, ki se zdaj pojavljajo. Ne vidim smisla v tem. Ko si starejši imaš več samozavesti, bolj si sproščen in nekako svobodnejši. Po drugi strani pa imam nekaj, kar druga dekleta nimajo – izkušnje in verodostojnost, kot tudi veliko prehojenih kilometrov in uspešnih sodelovanj, ki so neponovljivi.

Foto: The edit


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam