Kako v vročih dneh zadržati puder na svojem mestu?

Kako v vročih dneh zadržati puder na svojem mestu?

Ženske, ki se s prihodom toplejših dni ne morejo odpovedati svojim pudrom, ki jih uporabljajo skozi celo leto in jih zamenjati z lažjimi BB kremami, se že sprašujejo, kako ga zadržati v poletni vročini? Svoje pomanjkljivosti želijo prekriti, vendar ne želijo, da tekoča podlaga zdrsne z vašega obraza, takoj ko stopijo na sonce.

Znoj, ki ga koža izloča še bolj kot po navadi, je eden izmed največji sovražnik dolgotrajne obstojnosti podlage, kar ima največkrat za posledico kopičenje pudra v obraznih gubicah in linijah in ustvarja učinek obrazne maske. Naravna tekstura kože je tako ujeta pod pudrom. Poleg teka lahko vročina povzroči oksidacijo ličil, zato bo puder lahko čez nekaj časa videti temnejši, kot v trenutku nanosa.

Nasveti za dolgotrajno obstojnost pudra

Kako se spopasti s tem in še vedno prekriti nepravilnosti, ki nam jih omogoča tekoči puder? Umetniki ličenja imajo trik, zaradi katerega make – up popravki čez dan niso več potrebni.

Za popravek potrebujete samo sprej za obraz in gobico za nanos pudra (na primer BeautyBlender). Majhno količino spreja nanesite na gobico in z njo zabrišite puder, ki se je nabral na določenih delih obraza.

Če pa si želite popolnoma izogniti popravljanju ličil in samo želite, da ostane nedotaknjen, potem izberite dolgotrajno obstojen puder ali puder z močnejšim prikrivanjem. Čeprav se želimo v poletnih mesecih temu izogniti, je trik v tem, da uporabimo zelo majhno količino močne podlage. Raši uporabite manjšo količino močnejše podlage, kot večjo količino lahke.

Puder nanašajte od sredine obraza, pri tem pa uporabite čopič, saj prsti vsebujejo naravno maščobo. Osredotočite se izključno na srednji del obraza in zabrišite puder proti čeljusti in robu las. Tako boste na svojem obrazu dosegli učinek photoshopa brez velike količine uporabljenega pudra.

Zadnji trik, ki ga predstavljamo danes pa je, da namesto podlage zamenjate kremo, ki jo nanesete pod puder. Izberite kremo, ki temelji na gelu, ki bo pomagala puder zadržati na svojem mestu, tudi v najbolj vročih dneh.

 

Foto: Pinterest