Kako ste lahko v trenutku videti mlajše?

Kako ste lahko v trenutku videti mlajše?

Še ne dolgo nazaj smo iskali različne načine, da bi bili videti starejši in da bi nas fantje jemali bolj resno. Medtem, ko se nismo niti obrnile okrog, smo že v iskanju receptov in trikov, kako se pomladiti in preprečiti staranje.

V svetu vlada trend, ki poveličuje naravno lepoto, zato si prizadevamo, da smo videti kar najboljše.

Oblikujte obrvi

Obrvi nikoli ne bi smele biti neurejene. Z leti postajajo tanjše in redkejše, zato je zelo pomembno, da jih redno negujete, dopolnjujete in urejate. Glede na ogromno izdelkov, ki so na trgu, ne bi smelo oblikovanje predstavljati večje težave, vaš must-have v toaletni torbici pa mora biti svinčnik za obrvi v naravni barvi. Če še vedno niste prepričane, kakšna oblika najbolje ustreza vašemu obrazu, poiščite pomoč pri kozmetičarki.

Zavihajte trepalnice

Mogoče se vam zdi staromodno, vendar je kodralnik za trepalnice še danes zelo aktualen. Dejstvo je, da je narava poskrbela, da trepalnice po 35. letu postajajo bolj ravne, zato poskusite izdelke za vihanje trepalnic in videli boste, kakšen učinek dosežete že v trenutku.

Vlaženje, vlaženje …

Serumi, kreme in losjoni bi morali biti sestavni deli naše vsakdanje lepotne rutine. Hidratacija omogoča, da je naša koža videti vitalna, pomaga pri regeneraciji celic in preprečuje prezgodnje staranje in gubanje kože. Kadar kupujete izdelke za hidratacijo kože, preverite, ali vsebuje tudi nujno potrebni E vitamin. Če pri roki trenutno nimate kreme, bo malo kokosovega olja vaši koži naredilo čudež!

Izberite rjav eyeliner

Rjava je nova črna! Še posebej, kadar se staramo. Čeprav lahko s črnim eyelinerjem ustvarjamo bolj intenzivni videz, pa enak učinek zagotavlja tudi rjav svinčnik, vendar na bolj prefinjen način. Čisto tanka črta nad zgornjo in spodnjo veko vas bo vizualno pomladila za nekaj let.

 

Izogibajte se temnim šminkam

Vemo, da je barva rdečega vina letošnjo pomlad zelo priljubljena, vendar pa vam v tem primeru ne bo laskala. Z leti se ustnice začnejo tanjšati in so videti manj definirane. Za njihov polnejši videz izberite nevtralne ali svetlo rožnate odtenke. Za vse tiste, ki se ne morete upreti zadnjim trendom, ki zapovedujejo bordo rdečo šminko, pa svetujemo, da si izberete malce svetlejše odtenke.

Dodajte malo rdečila na lica

Rdečilo ne daje samo toplote in lahkotnosti kože, ampak ji vizualno odščipne nekaj let. Kremasta rdečila odgovarjajo vsakemu tipu kože in so zelo preprosta za uporabo. Bistveno pa je, kako rdečilo nanašamo. Vizažisti svetujejo, da se nasmehnete, začnete pri najbolj izpostavljenem delu in nato postopoma rdečilo nanašate (in seveda zabrišete robove) proti ušesom.

Izberite pravi odtenek pudra

Skrivnost je v ravnovesju – če izberete preveč svetel odtenek, boste videti krhke, pretemen pa ustvarja videz teže. Edina rešitev je potrpljenje in pomoč pri iskanju pudra, ki je najboljši približek vaši koži. Pri tem pa izdelke preskusite na obeh straneh obraza in vratu, dokler ne boste našli pravega. Izplačalo se bo!

 

Foto: Pinterest