fbpx

Kako se je ženska lepota spreminjala čez stoletja?

Fit, Lepota, Lifestyle, Novice, slider

In kaj je moderno danes?

O ženski lepoti se težko govori na splošno, saj imamo vsi določene značilnosti, po katerih smo prepoznani in nas zaznamujejo. Prav tako pa imamo tudi lastna merila, po katerih izbiramo intimne partnerje.

V starem Egiptu so bile ženske z ozkimi rameni, visokim pasom in popolnoma simetričnim obrazom simbol lepote. Oči so poudarjale s črno barvo in tako dosegle, da je bil njihov pogled zelo prodoren.

Grki so imeli drugačen pogled na lepoto in so več pozornosti namenjali moški lepoti. Grkinje so bile bolj polne postave, s širokimi poki in polnimi prsmi. Močnejše dame blede polti in svetlih las so osvajale Italijo v času renesanse, medtem ko so viktorijansko dobo zaznamovali stezniki, ki so poudarjali ženske obline.

V letih med 1930 in 1950 so bile vse oči usmerjene v velike ženske prsi, v 60-ih je prevladovala ženstvena postava, kot jo je imela Marylin Monroe, 80-ta pa so prisegala na atletsko grajene lepotice.

Kaj je moderno danes?

Med prebiranjem različnih člankov in poslušanjem strokovnjakov se zdi, da današnji svet pripada vitkim lepoticam z velikimi prsmi.

Kako se je lepota menjavala čez stoletja, kadar je govora o ženski lepoti, si poglejte v video prispevku.

Zaradi standardov in trgov, ki narekujejo trende, se mnoge ženske ne počutijo dobro v lastni koži in se zatekajo k estetskim posegom, mi pa se rajši zatekamo k staremu pregovoru: lepota je v očeh opazovalca.

Vir: Youtube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam