fbpx

Kako se izognete pretiranemu umivanju las, če dnevno telovadite?

Lepota, Novice, Prva stran

3 odlični nasveti priznanih frizerjev!

Ljudje, ki vsak dan telovadijo, so pogosto pred veliko dilemo: ali umivati lase vsak dan in kako lahko to negativno vpliva na njihov videz?

Pozabite na umivanje celih las

Na našo srečo znani frizerji priporočajo, da si las ne umivamo vsak dan, saj to ni zdravo za lase. Prepogosto umivanje las jih lahko izsuši in so zaradi tega videti brez življenja. Zaradi tega koža izloča tudi več olja kot po navadi, zato se dnevnemu umivanju resnično izogibajte. Najbolj se potijo resice, zato je popolnoma dovolj, če umijete samo ta del.

Pazljivo izbirajte vadbo

Določene vadbe in celo prostor v telovadnici lahko negativno vplivajo na videz vaših las. V telovadnici poskušajte telovaditi blizu klimatskih naprav, saj boste tako zmanjšali potenje in znoj lahko posušite kar s sušilcem za lase. Izberite tudi take vadbe, kjer boste aktivirali večino telesnih mišic, ne boste pa se preveč oznojili.

Uredite lase pred odhodom na telovadbo

Če ste si lase umili pred odhodom na vadbo, na lase nanesite šampon za suho umivanje in jih spnite v visoko figo. Šampon za suho umivanje bo posrkal odvečni znoj do naslednjega pranja.

 

Foto: Victoria’s Secret Sports


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam