fbpx

Kako pomembni so serumi za obraz?

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

V mlajših letih sem mislila, da je serum za obraz odvečna stvar.

Serum je veliko bolj pomemben kot krema, saj prodira globlje v kožo, do tretjega sloja. V mlajših letih sem mislila, da je serum za obraz odvečna stvar, saj nisem vedela, zakaj bi si ga nanašala na obraz, če uporabljam že kremo. Kasneje sem odkrila, da so serumi mnogo bolj učinkoviti kot kreme in zdaj brez njih ne morem živeti.

Resnica je, da so serumi veliko dražji kot kreme, vendar so tudi veliko bolj učinkoviti. Večina serumov se prodaja v embalaži s pumpico ali pipeto, da ga ne bi uporabili preveč, saj je prav vsaka njihova kapljica dragocena. Moč serumov je v odlični kemijski strukturi. Vsebuje namreč molekule, ki so manjše kot tiste v kremi in s tem v kožne sloje prodirajo hitreje in globlje.

Kreme prodrejo samo do prvega sloja in tu ščitijo kožo ter ji pomagajo, da zadržujejo vlago. Po drugi strani pa serumi prodirajo do tretjega sloja in se “borijo” z različnimi težavami (gubice, čezmerna pigmentacija, izsušena koža …).

Moja trenutna najljubša seruma sta:

Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Serum je zelo močan serum, ki daje mladosten sijaj in gladko kožo. Je idelana rešitev, za neenakomerno teksturo kože, ki gladi fine linije in gubice. Uporabljam ga zjutraj in zvečer, kot prvi korak v beauty rutini.

Le Weekend je postal eden izmed najljubših serumov, odkar je Chanel predstavil novo linijo treh serumov. Je izdelek, ki ga uporabljam samo med koncem tedna, serum pa naredi lahek piling kože, krepi notranji sijaj kože in jo pripravi za prihajajoči teden.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam