fbpx

Kako nositi visoke pete tudi 8 ur brez bolečin?

Fit, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Daljše nošenje visokih pet brez otiščancev in poškodb je misija mogoče, če upoštevate te nasvete.

Čeprav vas redno opozarjamo, da nošenje previsokih pet na dolgi rok škoduje zdravju in da izbirajte čevlje z nižjo peto ali nošenje visokih pet omejite na minimum, se zavedamo, da pridejo tudi dnevi, ko na visokih petah hitite skozi mesto, na šoping ali z ene modne revije na drugo, pa tudi za na zabavo jih kdaj obujete, ta pa lahko traja vso noč.

Nošenje visokih pet celo do osem ur skupaj pa vseeno ni misija nemogoče, zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako preživeti več ur na njih brez bolečin naslednji dan in brez poškodb ter otiščancev.

# Stabilna, štirikotna in debela peta

Stiletto je zagotovo najbolj elegantna oblika visokih petk, ki spominja na cigarete in je enakomerno ozka. Ni naključje, da stiletto povezujemo z visoko modo, pa tudi neudobjem in da je stiletto pravzaprav še vedno daleč najboljši samo za trenutke, ko večer presedimo ali za snemanja editorialov. Jaz takim salonarjem rada pravim kar čevlji za v posteljo, saj je njihov namen zapeljevanje, težko pa je na njih stati dlje kot eno uro.

Izbirajte torej širše oblike pet, naj bodo debelejše ali štirikotne oblike, saj vam bodo omogočile veliko večjo stabilnost na nogah. Morda ne bodo tako seksi, so pa zanesljivo bolj praktične…

# Platforma

Platforma pomeni privzdignjeno obliko čevlja, ki doda višino po celotni dolžini podplata, obenem pa ima polno peto. To obliko čevljev z visoko peto je dejansko najlažje nositi. Pri nošenju takih pet se ustvarja manjši pritisk na stopalo in tudi naklon je nižji, kot pri stilettu. S pomočjo platform lahko na udoben način dodamo svoji postavi nekaj centimetrov višine.

# Paščki in opora za peto

Sandali ali salonarji z visoko peto, ki imajo paščke za zapenjanje, so bolj stabilni, saj vam v njih noga ne more ‘zaplavati’, zato se boste pri njihovem nošenju bolj udobno počutile, pa tudi varneje hodile.

# Preobujte se

Ob takih priložnostih začnite s seboj nositi balerinke ali čevlje z nižjo peto, v katere se preobujete za kakšno uro in svojim nogam ter stopalom na ta način omogočite malo počitka.

# Investirajte v kakovostne čevlje

Zelo modno je ponavadi tudi ugodno, a posebej pri čevljih mora biti edino merilo kakovost, ne pa modnost. V vsakem primeru namenite čevljem največ denarja, precej več kot torbicam ali obleki. Kakovostni čevlji imajo lahko tudi zelo visoko peto, pa bodo še vedno udobni za nošenje, poleg tega imejte v mislih, da so naložba za več let.

Vrhunski izdelovalci obutve, kamor recimo spadata Giuseppe Zanotti ali Christian Louboutin, imajo vedno, ampak res vedno v mislih vrhunsko udobje za ženska stopala, ne samo postavljanja trendov. Poskusite enkrat obuti njune salonarje z najvišjo peto, pa boste razumele. Tudi ceno za tako obutev.

# Vaje za stopala

Obstajajo posebne vaje za stopala, ki jih med drugim najdete tudi na vratih zdravstvenih čakalnic, kjer si lahko čakanje na zdravnika krajšate s koristnimi vajami za razgibavanje. Te vaje so zasnovane tako, da prenašate težo s pet na prste, dvigujete stopala in jih spuščate ter krožite z njimi, da jih razbremenite napetosti in izboljšate prekrvitev stopal.

Če vas stopala zelo bolijo med nošenjem visokih pet, pa poskusite najti prost sedež, sezujte se in svojim stopalom privoščite refleksno-consko masažo. Kako se ta izvaja, izveste na spletu.

 

Foto: Luxury Launches, Bustle, Reader’s Digest, Christian Louboutin


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam