fbpx

Kako nositi visoke pete brez bolečin?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

6 preprostih trikov, ki vam bodo olajšali življenje, kadar bodo vaša stopala v čudovitih modnih visokih petkah.

Kolikokrat ste zjutraj samozavestno zaprle vhodna vrata vedoč, da ste v novih visokih petkah videti fenomenalno, vendar ste razmišljanje spremenili že na pol poti do parkirišča? Verjetno se je tudi mnogim izmed vas zgodilo, da ste na polovici delovnega časa ugotovili, da sta vaši novi visoki petki kot nekakšna kazen, ki ju ne morete več prenašati.

high-heels

Za vas smo pripravili 6 preprostih trikov, ki vam bodo olajšali življenje, kadar bodo vaša stopala v čudovitih modnih visokih petkah. Nikakršne potrebe namreč ni, da bi se petkam odrekli, dovolj je, da se samo malo prilagodite.

Debelejša peta je bolj stabilna
Iskreno, ženske, ki lahko stojijo (ali celo hodijo) v čevljih, ki imajo peto tanko kot igla, so prave junakinje s posebnimi močmi. Prevelika teža na pretanki peti bo zelo težko vzdržljiva dlje časa, zato predlagamo, da izberete čevlje, ki imajo debelejše petke.

pernille-teisbaek-by-styledumonde-street-style-fashion-photographymg5498-700x1050_840_472

Platforma vam bo olajšala življenje
Platforma ima enak učinek kot raven podplat, saj zmanjšuje nagib med vrhom prstov in pet, prav tako pa imate dobro podporo skozi celo stopalo. S platformo ne »žrtvujete« višine, hoja in stoja pa je neprimerljivo lažja kot na tankih petkah.

02_840_472

Nosite čevlje, ki pokrivajo konice prstov
Elegantni sandali z odprtimi prsti in tankimi pasovi bodo ves čas potiskali vaše stopalo naprej in zaradi tega bo vaša hoja zelo otežena.

04_840_472

Prenesite težo na zunanji rob čevljev
Kadar hodite ali stojite, poskusite prenesti svojo  težo na zunanju del čevljev. To bo zmanjšalo pritisk, ki je po navadi na sredini stopala.

le-21-eme_840_472

Vlagajte v kakovost
Pregovor: Kolikor denarja, toliko glasbe, pri nakupu čevljev drži v 99 %. Čevlji z visoko petko so kot majhno arhitekturno delo, v katerem se posebna pozornost daje na materiale, višino petk in naklone, pod katerimi stoji vaša noga. Če za čevlje plačate 20 evrov, potem ne pričakujte, da bo čevelj pravilno oblikovan in iz najboljših materialov.

candela-novembre-by-styledumonde-street-style-fashion-blogmg2082-700x1050_840_472

Razgibajte stopalo
Malo razgibalnih vaj preden obujete čevlje z visoko petko, vam bo olajšalo življenje, saj boste tako svoje stopalo pripravili na nekaj ur v čevljih, bi bodo zaradi petk skrajšale dolžino ahilove tetive, kar zna biti kar boleče.

9df372ee1d7eecf5e642fef7d8947705_840_472

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam