fbpx

Jutri je črni petek! Kako nakupovati premišljeno?

Lifestyle, Moda, Prva stran

4 triki za boljše nakupovalne navade!

Med oglasi na vsakem koraku, nasmehi prodajalcev in velikimi številkami popustov, nas lahko hitro zanese in zagrabi nakupovalna mrzlica, ki se konča z glavobolom. Bliža se črni petek, ki smo ga prevzeli od Američanov in dan, ko vsi večji prodajalci nudijo popuste.

Da ne boste končali kot hiperaktivna Isla Fischer v filmu Strastna zapravljivka, smo napisali nekaj nasvetov kako trezno in premišljeno opraviti nakupe.

1. Napišite si seznam

Ste vedeli, da v živilskih trgovinah kupimo preveč hrane ravno takrat, ko smo lačni? Vzorec je enak pri kupovanju oblačil in modnih dodatkov. Če boste šli v trgovino »samo pogledat«, boste verjetno opravili nespameten nakup, saj v trgovino ne boste prišli z določenim ciljem.

Preden se odpravite od doma, poglejte v omaro in si ustvarite jasno sliko, kaj sploh potrebujete. To vam bo v pomoč, da boste lahko realno presodili ali vas daje nakupovalna mrzlica ali kupujete premišljeno.

Spišite seznam kosov, ki jih potrebujete, ga čez eno uro zopet poglejte, popravite in nato nakupujte. Seveda si lahko privoščite nekaj malenkosti brez razloga, zagotovo pa ne priporočamo večjih nakupov brez predhodnega premisleka.

2. Če je možno, nakupe opravite dopoldan

Na srečo pri nas nakupovalna mrzlica na črni petek ni tako velika kot čez lužo, vsekakor pa je najbolje, da se po nakupih odpravite zjutraj ali dopoldne, namreč iz dveh razlogov: manjše gneče in večje izbire.

3. Nakup opravite preko spleta

Novodobna tehnologija nam omogoča udoben privilegij nakupovanja iz kavča. Vsi privrženci spletnega nakupovanja boste veseli, saj jutri vsi večji trgovci na spletu ponujajo velike popuste, na primer H&M in TopShop! Tako se boste tudi lažje izognili nakupovalni mrzlici.

Priporočamo pa vam večjo previdnosti pri spletnem nakupovanju, pozorni bodite predvsem na osebne podatke in možne zlorabe kartic, zato nakupujte le pri preverjenih ponudnikih.

4. Pamet v roke!

Ozavestite misel, da se za vsemi bleščečimi oglasi še vedno skriva namen ustvarjanja dobička. Dejstvo je, da nova torbica prinese zadovoljstvo le ne kratek rok, enako je z škornji znanega oblikovalca. Sekunda nepremišljenega nakupa ni vredna rdečih številk na računu in slabe volje.

Seveda si moramo malce privoščiti in dati nekaj nase, vendar to ni poglavitnega pomena. Ne pustite se zapeljati ob prvi ponudbi, temveč jih primerjajte in se med nakupovanje ustavite na kavici za trezen premislek!

Upamo, da smo vam z nasveti pomagali in ste pripravljeni na jutrišnji petek!

Vir foto: Google, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam