fbpx

Javnost šokirala s svojo zgodbo: Socialno omrežje ni pravo življenje!

Lifestyle, Novice

“Večino svojega najstniškega življenja sem preživela odvisna od socialnih omrežij, socialnega statusa in fizičnega izgleda”

Na Instagramu se je pojavila čisto nova veja slave v našem socialno-mrežnem svetu.

Essena O’Neill, 18-letna Avstralka je bila običajna najstnica, ki je pridobila svojih pol milijona sledilcev na Instagramu (@essenaoneill) s svojimi selfiji, fotografijami outfitov in oznako #fitspo. Poleg tega je tudi med 200.000 najbolj sledenimi na kanalu Youtube ter Tumblr in še 60.000 sledilcev ima na popularnem Snapchatu.

Ko je pridobila določeno število sledilcev, se je odločila, da zaključi z objavami na socialnih omrežjih. Izbrisala je 2.000 fotografij, preimenovala svoj račun v “Socialno omrežje ni pravo življenje” in spremenila naslove obstoječih fotografij z resničnimi anekdotami, o tem kako je bila za objave plačana, koliko je potrebno da ti uspe popoln selfie in o pritisku, ki ga je čutila, ko je poskušala izgledati popolno. Poglejte nekaj njenih izjav pod fotografijami, s katerimi je šokirala javnost.

1

To ni resnično življenje – napravila sem več kot 100 fotografij v podobnih pozah, da bi moj trebuh izgledal dobro. Ta dan sem komaj kaj pojedla. Drla sem se na svojo sestro naj me tolikokrat fotografira, da bom ponosna na fotografijo. Ja, to so res #cilji

2

Da sem objavila to obleko na fotografiji sem bila plačana 400 dolarjev ko sem imela morda 150 tisoč sledilcev, s pol milijona sledilcev vem, da veliko blagovnih znamk z velikimi proračuni plačajo tudi 2.000 dolarjev na takšno objavo. Nič ni narobe s sprejemanjem takšnih ponudb z blagovnimi znamkami. Mislim, da morate to vedeti. Socialna omrežja niso resnična – zavedajte se, kaj ljudje promovirajo in kakšen je namen teh fotografij.

e3

To ni resnično življenje – nisem plačala za to obleko, naredila pa sem nešteto fotografij, da bi izgledala odlično za Instagram, ki mi daje neverjeten občutek samote. Kaj se skriva za to sliko kmalu na www.letsbeggamechangers.com

Večino svojega najstniškega življenja sem preživela odvisna od socialnih omrežij, socialnega statusa in fizičnega izgleda” Je O’Neill zapisala v svoji zadnji Instagram objavi, 27. oktobra. “Socialna omrežja so izmišljene slike in urejeni posnetki, ki nas nastrojujejo drug proti drugemu. To je sistem, ki temelji na socialni odobritvi, potrjevanju, uspehu in sledilcih.”

Z opisi fotografij vam razkrije veliko kako socialna omrežja resnično delujejo, v videu pa vam pove še mnogo več in vas celo poziva k temu, da en teden ne uporabljate socialnih omrežji. Sprejmete izziv?


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam