fbpx

J.Lo odkrila, zakaj skoraj ne bi oblekla TISTE škandalozne Versace obleke

Moda

Le kdo na tem planetu, ki je vsaj malo v stiku s popkulturo, ne pomni zelene, s tropskimi vzorci potiskane Versace obleke, ki je s svojimi izrezi izzvala škandal in obenem navdušenje?

Ko je latino diva tistega večera na podelitvi Grammyjev leta 2000 stopila v javnost v Versace obleki, dekoltirani do popka, okoli katerega so bile strateško razporejene J.Lo-jine izklesane trebušne mišice, je vsem zastal dih. Moškim še posebej, a tudi žensk ni pustila ravnodušnih!

Versace obleka je bila eden največjih modnih trenutkov z začetka 21. stoletja, ki pa se skoraj ne bi zgodil. Da se je, pa ni bila zasluga pevkine takratne stilistike, ampak njenega menedžerja. Tako je J. Lo razložila v svojem novem videu na YouTube kanalu, kaj se je v resnici zgodilo pred 20 leti. Za obleko se je odločila v zadnjem trenutku. Takrat je snemala film Načrtovalka porok in ni imela veliko časa. Svoji stilistki Andrei Lieberman je zato naročila, naj ji pripravi dve obleki.

“Pred pomembnimi dogodki ponavadi preizkusim več oblek, takrat nisem imela časa. Andrea mi je pripravila dva outfita, obleko v beli barvi in to s tropskimi vzorci modne hiše Versace,”

je povedala Lopezova.

Pred njo sta obleko Versace iz šifona nosili Geri Halliwell iz Spice Girls in sama Donatella Versace, zato je njena stilistka vztrajala, naj J. Lo nosi raje belo obleko. Na srečo je Benny Meidna, pevkin menedžer, vtrajal pri svojem.

“Oblekla sem zeleno obleko in takoj, ko sem prišla iz sobe, je Benny rekel: To je to. To obleko boš nosila. Nimava več o čem razpravljati. Moja stilistka pa je bila zgrožena, ker je obleko že nekdo nosil pred mano,” se spominja Jen.

No, se kdo spomni Geri ali Donatelle v tej obleki? Dvomimo. Ko pa je Jen dala nase to Versace umetnino, se je vpisala v zgodovino mode, s tem dejanjem pa se je (ponovno) v modne anale vpisala še hiša Versace.

Ker je J. Lo v teku svoje kariere velikokrat zadela ‘v polno’ s svojimi stilskimi izbori, bo letos prejela posebno nagrado modna ikona – ta laskavi naziv ji bo podelil modni svet CFDA.

D. S.

Foto: Getty Images, InStyle, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam